Čokoladno-pomarančni rogljički

Čokoladni rogljički s pomarančo so priljubljeno praznično pecivo iz krhkega testa.

SESTAVINE:

  • 200 g masla
  • 130 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor ali 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 2 rumenjaka
  • 300 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • noževa konica mletega cimeta
  • 5 g naribane bio pomarančne lupinice
  • ščepec soli

OBLIV:

  • temna / bela čokolada

POSTOPEK:

Maslo sobne temperature, rumenjaka, sladkor in pomarančno lupinico penasto umešamo, da zmes postane svetlo rumene barve. Nato dodamo presejano moko s kakavom, cimetom ter ščepcem soli.

Zgnetemo v testo. Testo naj vsaj 2 uri počiva v hladilniku. 

Spočito testo oblikujemo v tanke svaljke (debele kot svinčnik, dolge cca. 8 cm) in jih zavijemo v rogljičke. Polagamo jih na pekač, obložen s papirjem za peko. Rogljičke pečemo 12 minut v pečici ogreti na 175 stopinj. Rogljičke, ki so po peki še mehki, ohladimo na pekaču.

Medtem, ko se rogljički hladijo stopimo čokolado. Ohlajene rogljičke namočimo v čokolado ali pa jih s čokolado okrasimo ter jih polagamo nazaj na peki papir, da se čokolada strdi. Po želji lahko čokoladne rogljičke okrasimo še z nasekljano kandirano pomarančno lupinico.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE