Čokoladni rogljički s pomarančo so priljubljeno praznično pecivo iz krhkega testa.
SESTAVINE:
- 200 g masla
- 130 g sladkorja v prahu
- 1 vaniljev sladkor ali 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- 2 rumenjaka
- 300 g moke
- 50 g kakava v prahu
- noževa konica mletega cimeta
- 5 g naribane bio pomarančne lupinice
- ščepec soli
OBLIV:
- temna / bela čokolada
POSTOPEK:
Maslo sobne temperature, rumenjaka, sladkor in pomarančno lupinico penasto umešamo, da zmes postane svetlo rumene barve. Nato dodamo presejano moko s kakavom, cimetom ter ščepcem soli.
Zgnetemo v testo. Testo naj vsaj 2 uri počiva v hladilniku.
Spočito testo oblikujemo v tanke svaljke (debele kot svinčnik, dolge cca. 8 cm) in jih zavijemo v rogljičke. Polagamo jih na pekač, obložen s papirjem za peko. Rogljičke pečemo 12 minut v pečici ogreti na 175 stopinj. Rogljičke, ki so po peki še mehki, ohladimo na pekaču.
Medtem, ko se rogljički hladijo stopimo čokolado. Ohlajene rogljičke namočimo v čokolado ali pa jih s čokolado okrasimo ter jih polagamo nazaj na peki papir, da se čokolada strdi. Po želji lahko čokoladne rogljičke okrasimo še z nasekljano kandirano pomarančno lupinico.
Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE