Recept za borovničeve mafine, ki so zelo hitri in enostavni za pripravo, pa vendar tako okusni, rahli in sočni. Obožujejo tako otroci kot tudi odrasli.
SESTAVINE:
- 2 jogurtova lončka moke
- 1 lonček (180 g) navadnega jogurta (tekoči / trdi)
- 3 jajca
- 3/4 – 1 jogurtov lonček sladkorja
- ½ jogurtovega lončka stopljenega masla / kokosovega olja
- 1 vanilijev sladkor
- ½ – 1 vrečke pecilnega praška
- ščepec soli
- naribana lupina ene limone (neobvezno)
- 2 lončka zmrznjenih ali svežih borovnic
POSTOPEK:
V večji posodi z električnim mešalnikom penasto umešamo jajca s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Dodamo jogurt, olje, moko s pecilnim praškom, ščepec soli in naribano limonino lupino.
Ko dobimo gladko testo brez grudic, s kuhovnico vmešamo borovnice. (Če uporabljamo zmrznjene borovnice, jih ni potrebno odtajati.)
Pekač za muffine obložimo s papirčki, če pa jih nimamo, pekač dobro namastimo in vdolbine napolnimo z maso.
Muffine pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 180 °C približno 15 minut. Z zobotrebcem preverimo, če so pečeni in postrežemo.
–
USTVARI SI SLADKE SPOMINE!
PERSONALIZIRANE KUHARSKO-SPOMINSKE KNJIGE ZA OTROKE