Enostavno jagodno pecivo

Preprost recept za sočno jagodno pecivo, ki bo v hipu postal priljubljena sladica na vašem jedilniku.

SESTAVINE:

  • 1 lonček* (180 g) kisle smetane
  • 2 lončka* moke
  • 1 lonček* sladkorja
  • 1/2 lončka* kokosovega olja
  • 1 zavitek vaniljevega sldkorja
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1/4 žličke soli
  • 3 jajca
  • 350 g svežih jagod
  • * 1 lonček = 180 ml

POSTOPEK:

  1. Jagode operemo, osušimo ter jih odstranimo peclje  z zelenim delom. Nato jagode narežemo na manjše koščke.
  2. Pečico segrejemo na 190 °C. Pripravimo manjši pekač in ga obložimo s peki papirjem.
  3. Jajca in sladkor in vanilijev sladkor stepamo 5 – 10 minut, da zmes naraste. Dodamo olje in kislo smetano.
  4. Nato postopoma vmešamo moko s pecilnim praškom in sol. Mešamo, dokler ne dobimo enotne mase.
  5. Testo prelijemo v pripravljen pekač in ga poravnamo.
  6. Po vrhu testa enakomerno razporedimo narezane jagode.
  7. Pecivo pečemo približno 35-45 minut oz. po vrhu ne postane zlato-rjavo zapečeno. Za preverjanje pečenosti uporabimo zobotrebec ali leseno palčko. Zapičimo jo v sredino peciva in če izvlečemo suho palčko, je pecivo pečeno. Če je na palčki ostala surova masa, pecivo pečemo še nekaj minut.
  8. Ko je pecivo pečeno, ga vzamemo e iz pečice in pustimo, da se nekoliko ohladi, preden ga narežemo.