Preprost recept za sočno jagodno pecivo, ki bo v hipu postal priljubljena sladica na vašem jedilniku.
SESTAVINE:
- 1 lonček* (180 g) kisle smetane
- 2 lončka* moke
- 1 lonček* sladkorja
- 1/2 lončka* kokosovega olja
- 1 zavitek vaniljevega sldkorja
- 2 žlički pecilnega praška
- 1/4 žličke soli
- 3 jajca
- 350 g svežih jagod
- * 1 lonček = 180 ml
POSTOPEK:
- Jagode operemo, osušimo ter jih odstranimo peclje z zelenim delom. Nato jagode narežemo na manjše koščke.
- Pečico segrejemo na 190 °C. Pripravimo manjši pekač in ga obložimo s peki papirjem.
- Jajca in sladkor in vanilijev sladkor stepamo 5 – 10 minut, da zmes naraste. Dodamo olje in kislo smetano.
- Nato postopoma vmešamo moko s pecilnim praškom in sol. Mešamo, dokler ne dobimo enotne mase.
- Testo prelijemo v pripravljen pekač in ga poravnamo.
- Po vrhu testa enakomerno razporedimo narezane jagode.
- Pecivo pečemo približno 35-45 minut oz. po vrhu ne postane zlato-rjavo zapečeno. Za preverjanje pečenosti uporabimo zobotrebec ali leseno palčko. Zapičimo jo v sredino peciva in če izvlečemo suho palčko, je pecivo pečeno. Če je na palčki ostala surova masa, pecivo pečemo še nekaj minut.
- Ko je pecivo pečeno, ga vzamemo e iz pečice in pustimo, da se nekoliko ohladi, preden ga narežemo.