Lazanja iz palačink

Naveličani klasične lazanje?  Za vas imamo odlično idejo – mesna zloženka iz palačink!

Za brezmesno različico lahko mesni nadev nadomestimo z Vegansko bolognese omako iz sojinih koščkov.

SESTAVINE:

(RECEPT ZA LAZANJO IZ 10 PALAČINK.)

Testo:

  • žvrkljano testo za slane palačinke (RECEPT TUKAJ)
  • 1 žlička origana

Mesni nadev (ali Veganska bolognese omaka)

  • 300 g mlete govedine
  • 60 g prekajene slanine
  • 40 g kokosove maščobe / olivnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 korenčka
  • 1 vejica zelene
  • 1 dcl kozarec vina (neobvezno)
  • nekaj listov nasekljane bazilike
  • 300 g olupljenega paradižnika iz pločevinke
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • zajemalka tople vode ali juhe
  • mleko po potrebi (neobvezno)
  • 1 lovorov list, muškatni orešček
  • sol, poper

Poleg tega še:

  • 180 g kisle smetane
  • 130 g naribanega sira za posip
  • olivno olje za pekač

 

POSTOPEK:

1. Masi za palačinke dodamo žličko origana in spečemo 10 tankih palačink. (Odličen recept za palačinke: TUKAJ)

2. Mesno omako pripravimo tako, da na maščobi rahlo popražimo nasekljano slanino, dobro sesekljano čebulo, sveže strt česen, sesekljan korenček in zeleno. Dodamo mleto meso, solimo, popopramo, odišavimo z muškatnim oreščkom in lovorovim listom ter še malo popražimo. Prilijemo vino / vodo. Ko izpari, dodamo paradižnik, baziliko ter mezgo, ki smo jo razmešali z žlico ali dvema tople vode ali juhe. Ko omaka zavre, dušimo pokrito na manjšem ognju približno 15 minut. Po potrebi po malem prilivamo mleko / vodo.

3. Okroglo ognjevarno posodo dobro namastimo. Dno pokrijemo s palačinko in jo na tanko premažemo s kislo smetano. Nanesemo plast mesne omake. Nalagamo plast za plastjo, dokler ne porabimo vseh sestavin. Vrhnjo palačinko obložimo z mesno omako, kislo smetano in naribanim sirom. V pečici, segreti na 200 °C, pečemo približno 25 minut, da se lepo zapeče.

Recept iz knjige: Palačinke in omlete, Petra Kavšek


SPODBUJAMO OTROŠKO KULINARIČNO USTVARJALNOST IN MEDSEBOJNO POVEZOVANJE

NAŠI ENOSTAVNI RECEPTI, omogočajo veliko svobodne kuharske ustvarjalnosti in razvijanje kreativnosti pri otrocih. Poigrajte se s predlaganimi dodatki, izboljšajte recept, vzemite samo del, idejo ali postopek in si ustvarite svojo unikatno verzijo jedi.

Da lepi trenutki in kuharske mojstrovine ne bodo utonile v pozabo, jih zapišite, narišite in fotografirajte ter ustvarite čisto svojo kuharsko – spominsko knjigo.

NE ZAMUDITE PRILOŽNOSTI: -5% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE KNJIGE IN ZVEZKE

X