Lečina pečenka z jajci

Recept za odlično vegetarijansko pojedino: slastna brezmesna različica pečenke Štefani.

SESTAVINE:

  • 500 g kuhane rjave leče
  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 1 sesekljana čebula
  • 125 ml paradižnikove mezge
  • 1 žlička paprike v prahu
  • 1 žlička česna v prahu
  • ½ žličke suhega timijana
  • ½ žličke suhe bazilike
  • ½ žličke suhega origana
  • 2 žlici sesekljanega svežega peteršilja
  • 1 žlička soli
  • poper
  • 1 jajce
  • 20 – 30 g naribanega sira
  • 5 celih trdo kuhanih jajc
  • olje za pekač

POSTOPEK:

V blenderju ali mlinčku za kavo  drobno zmeljemo ovsene kosmiče.

Vse sestavine razen jajc in sira damo v multipraktik in jih grobo zmeljemo. Poskusimo in po okusu dodatno začinimo. Zmesi primešamo jajce in nariban sir. Pustimo stati 10 minut, da se sestavine prepojijo. Pečico segrejemo na 175 stopinj. Pekač dimenzije 23×12,7×7,6 cm dobro namastimo. Polovico mase damo v pekač. v sredino naredimo  vdolbino.

Trdo kuhana jajca razporedimo po pripravljeni vdolbini.

Prekrijemo z drugo polovico mase. 

Postavimo v pečico in pečemo 40 minut.

Lečino štruco pred rezanjem in serviranjem za 15 minut pustimo, da se ohladi.


PODARITE OTROKU UNIKATNO DARILO – ČUDOVIT SPOMIN NA SKUPNE TRENUTKE V KUHINJI!

-10% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE ZVEZKE IN KUHARSKO-SPOMINSKE KNJIGE

X