Mehki medenjaki

Zelo dobri in preprosti medenjaki, ki v tesno zaprti posodi dolgo ostanejo okusni in mehki.

SESTAVINE:

  • 500 g moke
  • 2 jajci
  • 1 žlička pecilnega praška / sode bikarbone
  • 150 g masla / margarine
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 150 g segretega in ohlajenega medu
  • ščepec soli
  • 1-3 žličke začimb za medenjake / cimeta

Med segrejemo v posodi nad paro, da postane tekoč. Pustimo, da se ohladi.

Moko presejemo skupaj s pecilnim praškom, dodamo na majhne koščke narezano maslo in zdrobtinimo. Primešamo ostale sestavine, zamesimo testo in ga zavijemo v folijo. Počiva naj 1 uro ali več v hladilniku. Nato iz testa oblikujemo manjše kroglice ali pa ga razvaljamo na debelno 0,5 mm – 1 cm ter s pomočjo modelčkov izrežemo piškote.

Pečemo pri 180 stopinjah okoli 8 – 15 minut. (odvisno od debeline)

Ko so pečeni in ohlajeni, jih okrasimo po želji.

Hranimo v dobro zaprti posodi.


NAJ TUDI VAŠ MALI KUHARSKI MOJSTER USTVARI ČISTO SVOJO KUHARSKO KNJIGO, KI GA BO CELO ŽIVLJENJE SPOMINJALA NA SLADKE TRENUTKE IZ OTROŠTVA.