Zelo dobri in preprosti medenjaki, ki v tesno zaprti posodi dolgo ostanejo okusni in mehki.
SESTAVINE:
- 500 g moke
- 2 jajci
- 1 žlička pecilnega praška / sode bikarbone
- 150 g masla / margarine
- 150 g sladkorja v prahu
- 150 g segretega in ohlajenega medu
- ščepec soli
- 1-3 žličke začimb za medenjake / cimeta
Med segrejemo v posodi nad paro, da postane tekoč. Pustimo, da se ohladi.
Moko presejemo skupaj s pecilnim praškom, dodamo na majhne koščke narezano maslo in zdrobtinimo. Primešamo ostale sestavine, zamesimo testo in ga zavijemo v folijo. Počiva naj 1 uro ali več v hladilniku. Nato iz testa oblikujemo manjše kroglice ali pa ga razvaljamo na debelno 0,5 mm – 1 cm ter s pomočjo modelčkov izrežemo piškote.
Pečemo pri 180 stopinjah okoli 8 – 15 minut. (odvisno od debeline)
Ko so pečeni in ohlajeni, jih okrasimo po želji.
Hranimo v dobro zaprti posodi.
NAJ TUDI VAŠ MALI KUHARSKI MOJSTER USTVARI ČISTO SVOJO KUHARSKO KNJIGO, KI GA BO CELO ŽIVLJENJE SPOMINJALA NA SLADKE TRENUTKE IZ OTROŠTVA.