Mesne kroglice v paradižnikovi omaki

Enostaven recept za mesne kroglice in paradižnikovo omako – jed, ki je še posebaj priljubljena med malimi jedci. Otroci se običajno izredno razveselijo tudi, ko lahko sodelujejo pri pripravi teh okusnih kroglic, zato jih povabite v kuhinjo in skupaj ustvarite nepozabne trenutke polne zabave in kulinaričnih užitkov.

SESTAVINE:

KROGLICE:

  • 500 g mletega mesa
  • 3 – 4 žlice drobtin ali pšeničnega zdroba
  • 1 jajce, razžvrkljano
  • 1/2 žlice posušenega origana
  • 1 žlička česna v prahu
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • sol in poper, po okusu
  • 2 žlici olivnega olja, za peko

OMAKA:

  • 500 – 700 ml paradižnikove mezge
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlička posušenega origana
  • nekaj listov sveže bazilike
  • 1 žlička soli
  • poper po okusu
  • ščepec sladkorja

POSTOPEK:

KROGLICE:

Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija.

Dno pekača namastimo z 1 žlico olja.

V večjo posodo damo vse sestavine za kroglice in jih dobro ročno premešamo. Iz mase oblikujemo kroglice, ki jih polagamo na pripravljen pekač. Kroglice po vrhu premažemo s preostalim oljem.

Pekač z oblikovanimi mesnimi kroglicami postavimo v pečico. Pečemo 25 – 30 minut.

OMAKA:

Česen olupimo in drobno sesekljamo. Listke bazilike zrežemo na tanke rezine.

V kozici segrejemo olivno olje. Dodamo česen in takoj, ko zadiši, prilijemo paradižnikovo mezgo.

Omako po okusu začinimo s soljo in poprom, dodamo ščepec sladkorja, začimbe in zelišča. Previdno vložimo še pečene mesne kroglice in nad šibkim ognjem med občasnim mešanjem kuhamo še 5 – 10 minut oziroma do želene gostote.

Paradižnikovo omako in mesne kroglice ponudimo s kuhanimi testeninami, pire krompirjem ali rižem.


SPODBUDITE OTROKOVO LJUBEZEN DO KUHANJA IN USTVARJANJA S PERSONALIZIRANO KUHARSKO – SPOMINSKO KNJIGO!