Miške z jogurtom na hitro

Slastne ocvrte jogurtove miške brez kvasa – hiter in preprost recept, ki vedno uspe.

SESTAVINE:

  • 2 jajci
  • 2 lončka navadnega jogurta
  • 4 lončke moke
  • 1 lonček sladkorja
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • olje za cvrtje

POSTOPEK:

V veliki skledi združimo moko, pecilni prašek in sol. Dobro premešamo.

V drugi skledi stepemo jajci, nato dodamo sladkor, jogurt in vanilijev ekstrakt. Mešamo, dokler niso vse sestavine dobro združene.

Po žlicah dodajamo suhe sestavine v mokro mešanico in mešamo, dokler ne dobimo gladkega testa.

V širšo posodo vlijemo olje, ki ga mora biti toliko, da miške v njem plavajo. Segrejemo. Olje za cvrtje ne sme biti prevroče, najprimernejša je temperatura med 160 do 170 °C.

Ali je olje dovolj vroče, preverimo tako, da v olje potopimo leseno palčko. Ko se olje ob njej začne peniti, je ravno prave temperature.

Z manjšo (kavno ali čajno) žličko, ki jo sproti pomakamo v vroče olje, zajemamo testo in ga s pomočjo druge žličke položimo v segreto olje.

Miške cvremo na srednji temperaturi približno 3 – 4 minute. Po potrebi jih obrnemo (nekatere se obrnejo kar same).

Ocvrte miške polagamo na papirnate brisačke, ki bojo vpile odvečno olje.

Miške postrežemo tople ali hladne posute s sladkorjem v prahu.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE

error: Ta spletna stran in vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami.