Slastne ocvrte jogurtove miške brez kvasa – hiter in preprost recept, ki vedno uspe.
SESTAVINE:
- 2 jajci
- 2 lončka navadnega jogurta
- 4 lončke moke
- 1 lonček sladkorja
- 1 zavitek pecilnega praška
- ščepec soli
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- olje za cvrtje
POSTOPEK:
V veliki skledi združimo moko, pecilni prašek in sol. Dobro premešamo.
V drugi skledi stepemo jajci, nato dodamo sladkor, jogurt in vanilijev ekstrakt. Mešamo, dokler niso vse sestavine dobro združene.
Po žlicah dodajamo suhe sestavine v mokro mešanico in mešamo, dokler ne dobimo gladkega testa.
V širšo posodo vlijemo olje, ki ga mora biti toliko, da miške v njem plavajo. Segrejemo. Olje za cvrtje ne sme biti prevroče, najprimernejša je temperatura med 160 do 170 °C.
Ali je olje dovolj vroče, preverimo tako, da v olje potopimo leseno palčko. Ko se olje ob njej začne peniti, je ravno prave temperature.
Z manjšo (kavno ali čajno) žličko, ki jo sproti pomakamo v vroče olje, zajemamo testo in ga s pomočjo druge žličke položimo v segreto olje.
Miške cvremo na srednji temperaturi približno 3 – 4 minute. Po potrebi jih obrnemo (nekatere se obrnejo kar same).
Ocvrte miške polagamo na papirnate brisačke, ki bojo vpile odvečno olje.
Miške postrežemo tople ali hladne posute s sladkorjem v prahu.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE