Namaz iz pečenih sliv in čokolade

Slastno darilo, ki bo razveselilo še tako zahtevnega sladokusca. Nebeška mešanica sliv in temne čokolade. Odlično kot namaz ali sestavina sladic.

SESTAVINE:

  • 1 kg sliv
  • 150 g temne čokolade
  • 1/2 žlice limoninega soka
  • 1/2 žlice ruma
  • 1/2 žlice vanilije
  • 1/2 žlice cimeta

POSTOPEK:

Slive očistimo, razpolovimo, izkoščičimo ter jih s prerezano stranjo obrnjeno navzdol naložimo na s peki papirjem obložen pekač. Pečemo 20 minut pri 200°C. Pečene slive pobiramo iz pekača in počakamo, da se nekoliko ohladijo. Zmiksamo jih s paličnim mešalnikom ali v multipraktiku. Kašo zlijemo v posodo in zavremo, dodamo koščke čokolade, limonin sok, vanilijo in cimet. Mešamo, da se čokolada stopi, nazadnje pa primešamo še rum. Vroče slive s čokolado nadenemo v vroče kozarčke. Kozarčke dobro zapremo. Zaprte ohladimo pri sobni temperaturi.

Namaz iz pečenih sliv in čokolade je odličen nadev za palačinke. Seveda pa ga lahko uporabimo tudi pri pripravi številnih sladic.

NASVETI ZA SHRANJEVANJE:

  • Kozarčke za vlaganje s pokrovčki temeljito operemo in vsaj za 15 minut potisnemo v pečico, segreto na 80 °C.
  • Vroč namaz nadenemo v vroče steklene kozarčke, ki jih nepredušno zapremo, ovijemo v odejo in ohladimo.
  • Namaz se v nepredušno zaprtem kozarcu  v temnem in hladnem prostoru ohrani 3-4 mesece.
  • Odprt čokoladni namaz hranimo v hladilniku in porabimo v 3 do 5 dneh.

POGLEJ SI VIDEO RECEPT:

Recept iz knjige

#sladice

NAJBOLJŠE SLADICE SLOVENSKIH BLOGERJEV

PRELISTAJ IN NAROČI

Leave a reply