Nekoliko drugačni in posebni piškoti v obliki limon, ki vas bodo navdušili s čudovitim izgledom, polnim okusom in nezahtevno pripravo. Piškoti kljub izraziti barvi ne vsebujejo umetnih barv in arom, saj smo rumeno testo obarvali s kurkumo.
SESTAVINE:
TESTO:
- 1 rumenjak
- 50 g sladkorja
- 50 g mehkega masla
- 1 vaniljev sladkor
- 1 žlička naribane limonine lupinice
- 2 žlici limoninega soka
- 70 ml mleka
- 250 g moke
- 1/2 žličke pecilnega praška
- ščep soli
- 1/4 žličke kurkume
NADEV:
- 1 beljak
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 vaniljev sladkor
- 100 g mletih mandljev / orehov / lešnikov
- 1 žlica ruma
- 2 žlički naribane limonine lupinice
DEKORACIJA:
- mleko
- kristalni sladkor
POSTOPEK:
TESTO:
Penasto umešamo rumenjak, maslo, sladkor, vaniljev sladkor in mleko. Na koncu med mešanjem postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom, sol, limonin sok in limonino lupinico. Testo zavijemo v pvc folijo in ga damo počivati na hladno za 2 uri.
NADEV:
Iz beljaka, sladkorja in vaniljevega sladkorja naredimo sneg, dodamo mlete mandlje (orehe / lešnike), naribano limonin lupinico in rum.
OBLIKOVANJE PIŠKOTOV:
Testo razvaljamo, na debelino cca. 2-3 mm. Z okroglim modelčkom izrezujemo kroge premera 6 cm.
Na sredino testa damo žličko nadeva in nato zgornji in spodnji rob stisnemo skupaj ali zavijemo kot bonbon.
Piškote pečemo na 160 stopinjah 15-20 minut.
Ohlajene limonce potopimo v mleko ter povaljamo v kristalnem sladkorju.
FOTO IN RECEPT: Petra Kavšek, The Foodie