Piškoti limonce

Nekoliko drugačni in posebni piškoti v obliki limon, ki vas bodo navdušili s čudovitim izgledom, polnim okusom in nezahtevno pripravo. Piškoti kljub izraziti barvi ne vsebujejo umetnih barv in arom, saj smo rumeno testo obarvali s kurkumo.

SESTAVINE: 

TESTO:

  • 1 rumenjak
  • 50 g sladkorja
  • 50 g mehkega masla
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 žlička naribane limonine lupinice
  • 2 žlici limoninega soka
  • 70 ml mleka
  • 250 g moke
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • ščep soli
  • 1/4 žličke kurkume

NADEV:

  • 1 beljak
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 100 g mletih mandljev / orehov / lešnikov
  • 1 žlica ruma
  • 2 žlički naribane limonine lupinice

DEKORACIJA:

  • mleko
  • kristalni sladkor

POSTOPEK:

TESTO:

Penasto umešamo rumenjak, maslo, sladkor, vaniljev sladkor in mleko.  Na koncu med mešanjem postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom, sol, limonin sok in limonino lupinico. Testo zavijemo v pvc folijo in ga damo počivati na hladno za 2 uri.

 

NADEV:

Iz beljaka, sladkorja in vaniljevega sladkorja naredimo sneg, dodamo mlete mandlje (orehe / lešnike), naribano limonin lupinico in rum.

OBLIKOVANJE PIŠKOTOV:

Testo razvaljamo, na debelino cca. 2-3 mm. Z okroglim modelčkom izrezujemo kroge premera 6 cm.

Na sredino testa damo žličko nadeva in nato zgornji in spodnji rob stisnemo skupaj ali zavijemo kot bonbon.

Piškote pečemo na 160 stopinjah 15-20 minut.

Ohlajene limonce potopimo v mleko ter povaljamo v kristalnem sladkorju.

FOTO IN RECEPT: Petra Kavšek, The Foodie

 


error: Ta spletna stran in vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami.