Veganski tatarski biftek

Veganski tatarski biftek oz. lečin namaz je odlična hladna praznična predjed, ki bo navdušila in osvojila brbončice vseh, tako veganov kot tudi najbolj zagrizenih mesojedcev.

SESTAVINE:

  • 1 skodelica rjave / rdeče leče
  • 1 skodelica na soncu posušenih paradižnikov v olivnem olju (dobro odcejenih)
  • ⅓ skodelica praženih mletih lešnikov
  • 1 majhna šalotka
  • 1 strok česna
  • 1 žlica gorčice (Dijon)
  • 1 čajna žlička dimljene paprike v prahu
  • 1 čajna žlička kaper (neobvezno)
  • 2 majhni kumarici ali 1 večja
  • svež peteršilj
  • Poper, sol

POSTOPEK:

Lečo kuhamo v osoljeni vodi, dokler ni mehka. Odcedimo in pustimo, da se ohladi.
Vse sestavine damo v multipraktik in jih zmeljemo do želene strukture. Pokusimo in dodamo še kakšno od sestavin, če je potrebno.

Pred serviranjem dobro ohladimo v hladilniku.

Veganski tatarski biftek postrežemo na popečenem toastu, ki ga tanko namažemo z veganskim maslom ali nanj položimo tanko rezino avokada.