Veganski tatarski biftek oz. lečin namaz je odlična hladna praznična predjed, ki bo navdušila in osvojila brbončice vseh, tako veganov kot tudi najbolj zagrizenih mesojedcev.
SESTAVINE:
- 1 skodelica rjave / rdeče leče
- 1 skodelica na soncu posušenih paradižnikov v olivnem olju (dobro odcejenih)
- ⅓ skodelica praženih mletih lešnikov
- 1 majhna šalotka
- 1 strok česna
- 1 žlica gorčice (Dijon)
- 1 čajna žlička dimljene paprike v prahu
- 1 čajna žlička kaper (neobvezno)
- 2 majhni kumarici ali 1 večja
- svež peteršilj
- Poper, sol
POSTOPEK:
Lečo kuhamo v osoljeni vodi, dokler ni mehka. Odcedimo in pustimo, da se ohladi.
Vse sestavine damo v multipraktik in jih zmeljemo do želene strukture. Pokusimo in dodamo še kakšno od sestavin, če je potrebno.
Pred serviranjem dobro ohladimo v hladilniku.
Veganski tatarski biftek postrežemo na popečenem toastu, ki ga tanko namažemo z veganskim maslom ali nanj položimo tanko rezino avokada.