Zdrav bananin kruh

Zdravo bananino pecivo  z nizko vsebnostjo maščob in sladkorja, ki si ga lako brez slabe vesti privoščimo kot okusen prigrizek, zajtrk ali sladico!

SESTAVINE:

(globok pekač 12 x 25 cm / 2 manjša globoka pekača)

  • 4 banane, pretlačene (1 1/3 skodelice bananinega pireja)
  • 1 veliko jajce
  • 3 žlice rjavega sladkorja (ali 3-4 mehki datlji)
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 1 žlička cimeta
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1/2 žličke soli
  • 1 1/2 skodelice moke (bele / polnozrnate)
  • 2 žlici stopljenega masla / kokosovega olja
  • 1 banana, za dekoracijo (neobvezno)

POSTOPEK:

Pretlačene banane, obe vrsti sladkorja (ali datlje), cimet in jajce v mikserju/blenderju zmiksamo v gladko zmes.

V drugi posodi zmešamo preostale suhe sestavine (moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol).

Suhim sestavinam primešamo mokre sestavine, ter s kuhalnico vmešamo še stopljeno maslo.

Pekač obložimo s papirjem za peko. Testo vlijemo v pekač. Poljubno lahko bananin kruh okrasimo z rezinami banane.

Pečemo pri 175 stopinjah 30 – 45 min.

 


NAJ TUDI VAŠ MALI KUHARSKI MOJSTER USTVARI ČISTO SVOJO KUHARSKO KNJIGO, KI GA BO CELO ŽIVLJENJE SPOMINJALA NA SLADKE TRENUTKE IZ OTROŠTVA.