Zdravo bananino pecivo z nizko vsebnostjo maščob in sladkorja, ki si ga lako brez slabe vesti privoščimo kot okusen prigrizek, zajtrk ali sladico!
SESTAVINE:
(globok pekač 12 x 25 cm / 2 manjša globoka pekača)
- 4 banane, pretlačene (1 1/3 skodelice bananinega pireja)
- 1 veliko jajce
- 3 žlice rjavega sladkorja (ali 3-4 mehki datlji)
- 2 vanilijeva sladkorja
- 1 žlička cimeta
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička sode bikarbone
- 1/2 žličke soli
- 1 1/2 skodelice moke (bele / polnozrnate)
- 2 žlici stopljenega masla / kokosovega olja
- 1 banana, za dekoracijo (neobvezno)
POSTOPEK:
Pretlačene banane, obe vrsti sladkorja (ali datlje), cimet in jajce v mikserju/blenderju zmiksamo v gladko zmes.
V drugi posodi zmešamo preostale suhe sestavine (moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol).
Suhim sestavinam primešamo mokre sestavine, ter s kuhalnico vmešamo še stopljeno maslo.
Pekač obložimo s papirjem za peko. Testo vlijemo v pekač. Poljubno lahko bananin kruh okrasimo z rezinami banane.
Pečemo pri 175 stopinjah 30 – 45 min.
NAJ TUDI VAŠ MALI KUHARSKI MOJSTER USTVARI ČISTO SVOJO KUHARSKO KNJIGO, KI GA BO CELO ŽIVLJENJE SPOMINJALA NA SLADKE TRENUTKE IZ OTROŠTVA.