Zloženka iz palačink in špinače

SESTAVINE:

8 -10 slanih palačink (RECEPT ZA ODLIČNE PALAČINKE >>> TUKAJ)

NADEV:

  • 300 g svežega kravjega sira
  • 200 ml kisle smetane
  • 400 g špinače
  • ½ žličke muškatnega oreška
  • 2 jajci
  • sol, poper

PRELIV:

  • 100g kisle smetane
  • 1 jajce
  • 2 žlički nastrganega parmezana

POSTOPEK:

Spečemo 8-10 slanih palačink. 

Očistimo špinačo in jo 2 do 3 minute blanširamo v vreli vodi. Nato jo odcedimo, ohladimo in drobno zrežemo.

Temeljito zmešamo drobno odcejen sveži kravji sir, špinačo, kislo smetano, muškatni orešek, sol, poper in jajci. 

Okroglo ognjevarno posodo namažemo z oljem. Vanjo položimo palačinko, po njej razporedimo nekaj nadeva, ga pokrijemo s palačinko in tako nadaljujemo, dokler nam ne zmanjka palačink. Zadnja plast mora biti palačinka. Torto prelijemo z mešanico smetane in jajc ter posujemo s parmezanom. Pečemo 20 minut na 210 °C.


NE ZAMUDITE PRILOŽNOSTI: -5% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE KNJIGE IN ZVEZKE

X