SESTAVINE:
8 -10 slanih palačink (RECEPT ZA ODLIČNE PALAČINKE >>> TUKAJ)
NADEV:
- 300 g svežega kravjega sira
- 200 ml kisle smetane
- 400 g špinače
- ½ žličke muškatnega oreška
- 2 jajci
- sol, poper
PRELIV:
- 100g kisle smetane
- 1 jajce
- 2 žlički nastrganega parmezana
POSTOPEK:
Spečemo 8-10 slanih palačink.
Očistimo špinačo in jo 2 do 3 minute blanširamo v vreli vodi. Nato jo odcedimo, ohladimo in drobno zrežemo.
Temeljito zmešamo drobno odcejen sveži kravji sir, špinačo, kislo smetano, muškatni orešek, sol, poper in jajci.
Okroglo ognjevarno posodo namažemo z oljem. Vanjo položimo palačinko, po njej razporedimo nekaj nadeva, ga pokrijemo s palačinko in tako nadaljujemo, dokler nam ne zmanjka palačink. Zadnja plast mora biti palačinka. Torto prelijemo z mešanico smetane in jajc ter posujemo s parmezanom. Pečemo 20 minut na 210 °C.