Črno beli piškoti so tako zelo priljubljeni, da smo morali preizkusiti še tro barvno različico, ki omogoča še več kreativnega izražanja in zabave.
SESTAVINE:
- 260 g moke (170 g mehke moke, 90 g ostre moke)
- 1 mala žlica pecilnega praška
- ščepec soli
- 125 g kokosove maščobe (ali masla)
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 vrečki vaniljevega sladkorja
- 1 jajce
ZELENO TESTO:
- 2 žlici mletih bučnih semen
- 1/2 žlice kisle smetane
- žlička bučnega olja
TEMNO TESTO:
- 1 velika žlica kakava v prahu
- 1/2 žlice kisle smetane
POSTOPEK:
- Moko skupaj s pecilnim praškom presejemo v skledo za mešanje. Dodamo ščepec soli in kokosovo maščobo v majhnih koščkih. Moko in kokosovo maščobo drobimo s prsti, dokler ni mešanica podobna velikim drobtinam.
- V skledo dodamo sladkor in jajce, nato mešanico nekoliko pregnetemo, da dobimo veliko kroglo.
- Testo razdelimo na tri dele. En del testa zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik. V drugi del umesimo kakav v prahu in smetano, v tretji del umesimo mleta bučna semena, smetano in bučno olje. Temo in zeleno testo prav tako zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik. Testo naj v hladilniku počiva eno do dve uri.
- Nato uporabimo veliko mero domišljije in ustvarjamo različne oblike piškotov.
- Piškote zložimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo na 180 °C približno 8–10 minut do zlato rjave barve.