Bananini mafini s čokolado

Domača peka mini kolačkov je odlična priložnost za spodbujaje otrokove ustvarjalnosti. :+1:
Poigrajo in eksperimentirajo lahko že z njihovo vsebino, domišljijo pa še bolj spodbudi njihovo okraševanje. Z le nekaj enostavnih okraskov lahko izdelamo smešne in navihane figurice, ki soraj oživijo. Ustvarjanje tako ne bo samo sladko, ampak tudi zabavno. 🙂

 

SESTAVINE:

  • 2 jajci
  • po 1 zavitek vaniljevega, rumovega in limoninega sladkorja
  • 100 g kokosovega sladkorja
  • 2 banani
  • 250 g polnozrnate pirine moke
  • pest čokoladnih koščkov
  • 3 žličke pecilnega praška
  • 1,5 dl jogurta
  • 1,5 dl mleka
  • 40 g stopljene kokosove maščobe

Dekoracija:

  • 100 ml sladke smetane
  • 150 g temne čokolade
  • piškoti (amaretto)
  • celi lešniki

POSTOPEK:

  1. Pečico prižgemo in nastvimo na 180 °C. V pekač za mafine postavimo papirnate modelčke.
  2. V večjo skledo ubijemo jajci, ju stepemo in dodamo vse vrste sladkorja. Banani pretlačimo oz. zmeljemo ter vmešamo v jajčno zmes. Dodamo jogurt, stopljeno kokosovo maščobo in mleko, nato pa še moko s pecilnim praškom. Dobro premešamo. Na koncu zmesi dodamo še čokoladne koščke in maso z žlico porazdelimo v jamice na pekaču za mufine.
  3. Pečemo 20–25 minut. Pečene mafine pustimo, da se ohadijo.
  4. Medtem pripravimo čokoladno kremo za okrasitev. V kozici segrejemo 100 ml sladke smetane (ta ne sme vreti), vanjo nalomimo 150 g temne čokolade in mešamo, da se stopi. Počakamo, da se nekoliko ohladi. Mafine premažemo z gosto čokoladno kremo, okrasimo s piškoti in oreščki.

Mafinom lahko dodamo različne sestavine in jih na ta način spremenimo: koščki marcipana, nasekljano suho sadje, orehe, mandlje, semena …

Foto in recept: Petra Kavšek


 Naj vaš otrok ustvari čisto svojo kuharsko knjigo, ki ga bo spominjala na vaše skupne trenutke v kuhinji! NAROČI >>>

 

Leave a reply