Sočna jogurtovo-sadna sladica, ki navduši vse, ki jo poskusijo!
SESTAVINE:
(za pekač velikosti približno 20 x 30 cm)
TESTO:
- 350 g ostre moke
- 1 pecilni prašek
- 200 g masla / margarine
- 140 g sladkorja v prahu
- 6 rumenjakov
- 1 vanilin sladkor
NADEV:
- 6 beljakov
- 180 g sladkorja v prahu
- 6 žlic ostre moke
- 540 g (3 mali lončki) navadnega trdega jogurta
- 360 g (2 mala lončka) kisle smetane
- 300 g borovnic / mešanih gozdnih sadežev / malin / češenj (sveže ali zamrznjeno)
POSTOPEK:
Moko zmešamo s pecilnim praškom, dodamo sladkor v prahu, vanilin sladkor in na majhne koščke narezano mrzlo maslo. Sestavine drobimo med rokami, da dobimo drobtine, nato dodamo rumenjake in vse skupaj zamesimo v gladko testo.
Testo razdelimo na dva dela, zavijemo v prozorno filijo in enega damo v zamrzovalnik, drugo polovico razgrnemo po pekaču ter pustimo počivati eno uro.
Medtem pripravimo nadev: beljake stepemo v trd sneg, počasi dodajamo sladkor v prahu, ostro moko, navadni jogurt in kislo smetano.
Nadev polijemo po testu in posujemo s sadjem. Po vrhu naribamo drugo polovico testa, ki je počivalo v zamrzovalniku. Pekač s pito damo v vročo pečico, segreto na 175 stopinj in pečemo 40 – 45 minut.
Foto in recept: Petra Kavšek
Leave a reply