Bounty tortica brez peke

Preprosta, hitro pripravljena sladica brez peke, ki bo razveselila ljubitelje kokosa in čokolade.

SESTAVINE:

(za okrogel model premera 18 – 22 cm ali pravokotni pekač 15 x 24 cm)

PODLAGA:

  • 125 g polnozrnatih / grahamovih krekerjev
  • 25 g kakava v prahu
  • 2 žlici agavinega sirupa / medu
  • 25 g stopljene kokosove maščobe
  • 40 ml mleka

KOKOSOVA KREMA:

  • 600 ml mleka (300 ml kokosovega mleka in 300 ml mandljevega mleka / ali mleko po izbiri)
  • 75 g pšeničnega zdroba
  • 75 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor / 1 žlička vaniljeve paste
  • 150 g grobo mlete kokosove moke

ČOKOLADNA GLAZURA:

  • 100 g temne čokolade
  • 60 – 80 ml sladke smetane
  • 1 žlička kokosove maščobe
  • malo ruma / rumove arome (neobvezno)

POSTOPEK:

Tortni model premažemo s kokosovim oljem in ga obložimo s papirjem za peko (na ta način se bo papir lepo oprijel stranic modela).

PODLAGA:

Polnozrnate krekerje zmeljemo v multipraktiku, dodamo ostale sestavine in premešamo, da dobimo drobtinasto testo. Pripravljeno testo stresemo v tortni model, ga čvrsto pritisnemo na dno in postavimo na hladno.

KOKOSOVA KREMA:

Mleko zavremo, dodamo sladkor, vaniljo in pšenični zdrob. Med stalnim mešanjem kuhamo nekaj minut, da se zmes zgosti, nato dodamo kokos. Še vročo kremo enakomerno porazdelimo po podlagi iz krekerjev. Pustimo stati 15 minut, da se krema nekoliko ohladi.

ČOKOLADNA GLAZURA:

Medtem pripravimo čokoladno glazuro.

V skodelici na paro segrejemo sladko smetano in v njej stopimo na majhne koščke narezano čokolado. S krožnimi gibi mešamo, da se sestavini povežeta. Nato dodamo še kokosovo maščob (in po želji malo ruma) ter nadaljujemo z mešanjem, da dobimo gladko glazuro.

Še toplo glazuro prelijemo čez kokosovo kremo in jo s široko loptico lepo razmažemo po vrhu torte.

Sladico postavimo na hladno vsaj za dve uri.

Sladico lahko pripravimo tudi v pravokotnem pekaču (velikosti približno 15 x 24 cm) in jo narežemo na kocke.


NAJ VAŠ OTROK USTVARI ČISTO SVOJO KUHARSKO KNJIGO