Moko skupaj s pecilnim praškom presejemo v skledo za mešanje. Dodamo ščepec soli in kokosovo maščobo v majhnih koščkih. Moko in kokosovo maščobo drobimo s prsti, dokler ni mešanica podobna velikim drobtinam.
V skledo dodamo sladkor, rumenjaka in kislo smetano nato mešanico nekoliko pregnetemo, da dobimo veliko kroglo.
Testo razdelimo na dva dela. V en del umesimo kakav v prahu, ščepec cimeta in kislo smetano. Obe polovici zavijemo v folijo in postavimo na hladno za eno uro.
Nato testo razvaljamo na cca 2 mm debelo med dvema peki papirjema ali na rahlo pomokani površini.
Z modelčki izrežemo poljubne oblike. Polovici piškotov izrežemo še luknjice.
Izrezano testo polagamo na s peki papirjem obložen pekač in jih pečemo 7-10 minut na 180 stopinj.
Ko se piškoti ohladijo jih premažemo s čokoladnim namazom in po dve polovici zlepimo skupaj.
Če želimo pripraviti moto piškote na palčkah, spodnji piškot premažemo s stopljenim čokoladnim nadevom, ki se pri sobni temperaturi strdi (nap. stopljena temna / bela čokolada zmešana z malo smetane), naj položimo ploščato leseno palčko, jo prekrijemo s kupčkom čokoladnega nadeva in naj položimo zgornji piškot z luknjico. Piškote s palčko v ležecem položaju postavimo na hladno, da se nadev strdi.
Avtorica kuharskih knjig, ljubiteljica peke piškotov, ustvarjanja kulinaričnih vsebin za otroke ter razvijnaja zdravih receptov. Voditeljica kulinaričnih delavnic, fotografinja in grafična oblikovalka na področju kulinarike.