Odlična sladica z malo sladkorja, idealna za ljubitelje pehtrana in skute ter tiste, ki prisegajo na manj sladke sladice. Okus je tako očarljiv, da se je ekstremno težko ustaviti pri enem kosu tega peciva.
SESTAVINE:
TESTO:
- 2 jajci
- 130 g gladke bele moke
- 1/2 zavitka pecilnega praška
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 75 g sladkorja
- 1 dl kokosovega olja
- 3 dl tekočega jogutra
- naribana lupinica 1/2 bio limone
NADEV:
- 500 g skute
- 2 žlici pšeničnega zdroba
- 7-14 g posušenega / svežega pehtrana
- 4 jajca
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- naribana lupinica 1/2 bio limone
POSTOPEK:
TESTO:
V posodi najprej zmešamo jajci, sladkor in vaniljev sladkor. Mešamo tako dolgo, da dobimo jajčno kremno zmes. Med mešanjem nato počasi prilivamo olje in jogurt.
Dodamo naribano limonino lupinico in moko, ki smo ji primešali pecilni prašek. Nadaljujemo z mešanjem pri nizki hitrosti, toliko časa da se vse sestavine povežejo v gosto tekoče testo.
Polovico testa vlijemo v pekač (velikost 20 x 22 cm), ki smo ga obložili s papirjem za peko. Damo v pečico ogreto na 180 stopinj Celzija in pečemo 10 minut.
NADEV:
Medtem, ko se spodnji del testa peče, pripravimo nadev. Če imamo svež pehtran, ga operemo, osušimo in sesekljamo. Skuto, pehtran, jajca, pšenični zdrob, vaniljev sladkor in limonino lupinico damo v posodo ter zmiksamo v enotno zmes.
Spodnji del testa vzamemo iz pečice in namažemo s skutinim nadevom, po vrhu polijemo preostalo testo in pečemo še 40-50 minut oz. dokler pecivo ni lepo zlato rumeno zapečeno.
Ohlajeno pehtranovo pecivo narežemo na poljubno velike rezine in postrežemo.
Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE