Jabolčna pita

Super recept za jabolčno pito, ki jo odlikuje slastno krhko testo ter okusen in sočen nadev.

TESTO:

  • 400 g moke
  • ½ vrečke pecilnega praška
  • 180 g margarine ali masla
  • 110 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 drobni jajci
  • 2 žlici kisle smetane ali kokosovega mleka
  • nožev vrh naribane bio limonine lupine
  • ščepec soli

NADEV: 

  • 1200 g očiščenih jabolk (ali drugega sadja) 
  • 1 vaniljev sladkor 
  • 2 žlici limoninega soka 
  •  nožev vrh naribane bio limonine lupine
  • cimet
  • rozine 
  • 2 žlici kisle smetane ali kokosovega mleka

POSTOPEK:

  1. V skledo damo moko, ščepec soli, presejan pecilni prašek in margarino ter z rokami napravimo kašico. Dodamo sladkor, naribano limonino lupino, jajci in kislo smetano ter z roko na hitro umesimo testo. Ne hitro pregnetemo,da se testo ne mehča. Testo naj počiva na hladnem pol ure. 
  2. Dobro polovico testa nato razvaljamo 4 milimetre debelo in prenesemo na suh pekač (ali ga razelimo na manjše kroglice, razvaljamo in razdelimo v več manjših pekačev).
  3. Nadev: jabolka ali drugo sadje operemo, olupimo, narežemo na tanjše krhlje, damo v kozico ter potresemo z mešanico cimeta, sladkorja, vanilijevega sladkorja in naribane limonine lupine. 
  4. ​​Posodo pokrijemo in postavimo na štedilnik in sadje dušimo v lastnem soku približno 10 – 15 minut.
  5. Dodamo oprane in namočene rozine. Odstavimo in ohlajeno nanesemo po razvaljanem testu. Vse to pokrijemo z drugim delom razvaljanega testa ali napravimo mrežo, namažemo s kislo smetano in pečemo 35 minut pri 190 °C.

Ohlajeno pito razrežemo. 

 

IDEJE:

JABOLČNA PITA JEŽEK

MINI JABOLČNE PITE

POSTOPEK IZDELAVE MINI PITE V OBLIKI JABOLKA:


NAJ TUDI VAŠ MALI KUHARSKI MOJSTER USTVARI ČISTO SVOJO KUHARSKO KNJIGO, KI GA BO CELO ŽIVLJENJE SPOMINJALA NA SLADKE TRENUTKE IZ OTROŠTVA.

-10% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE ZVEZKE IN KUHARSKO-SPOMINSKE KNJIGE

X