Koruzni mafini s sirom

Slani mafini s koruzo in sirom so super pecivo za vsak obrok: zajtrk doma, malico v službi, prigrizek na izletu ali kot priloga solati ali juhi pri kosilu. Enostavni, hitro narejeni in odličnega okusa!

SESTAVINE:

(za 8 mafinov)

SUHE SESTAVINE:

  • 100 g bele moke
  • 30 g koruznega zdroba
  • 1/2 – 1 žlička soli
  • 2 žlički pecilnega praška

 

MOKRE SESTAVINE:

  • 1 jajce
  • 50 ml olivnega olja
  • 125 ml mleka

DODATKI:

  • 100 g naribanega sira
  • 80 g kuhane koruze
  • 3 – 4 žlice sesekljanega svežega drobnjaka
  • sesekljana rdeča paprika, rdeča čebula, špinača, slanina … (opcijsko)

POSTOPEK:

Pečico segrejemo na 200 °C. Pripravimo pekač za mafine (ga namastimo ali vanj položimo papirnate / silikonske modelčke za mafine).

V eni posodi z žlico zmešamo vse suhe sestavine.

V drugi posodi pa z mešalnikom stepemo vse mokre sestavine.

Nato združimo mokre in suhe sestavine. Z metlico premešamo in počakamo 5 minut, da se suhe sestavine napojijo.

Medtem pripravimo dodatke: če uporabimo koruzo iz konzerve, jo splaknemo pod tekočo vodo in dobro odcedimo. Vse dodatke primešamo testu (nekaj sira lahko prihranimo za po vrhu) in ga porazdelimo v modelčke za mafine.

Mafine pečemo približno 25 – 30 minut.

Preden jih vzamemo iz pekača, počakamo 5-10 min.  Postrežemo še tople (odlični so tudi hladni).

 

FOTO IN RECEPT: Petra Kavšek, The Foodie


error: Ta spletna stran in vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami.