Krhki marmeladni žepki (s kislo smetano)

Hitro in enostavno narejeni krhki marmeladni žepki iz sestavin, ki jih imamo navadno vedno pri roki.

  • 500 g ostre moke
  • 250 g masla ali margarine
  • pecilni prašek
  • vaniljev sladkor
  • 1 lonček (180 ml) kisle smetane / skute / čvrstega navadnega jogurta
  • ščepec soli
  • marmelada (za nadev)

Moko in pecilni prašek presejemo v skledo. Dodamo zmehčano margarino, kislo smetano in sol. Iz sestavin zgnetemo testo, ki naj počiva 30 minut.

Na pomokani površini na tanko ( cca 2 mm) razvaljamo testo in z okroglim modelčkom izrežemo kroge. V sredino nadevamo marmelado, prepognemo ter dobro stisnemo z vilico. Pečemo pri 180°C, 11 – 12 minut.

Še tople žepke povaljamo v sladkorju v prahu.


-10% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE ZVEZKE IN KUHARSKO-SPOMINSKE KNJIGE

X