Krompirjev burek (Krompiruša)

Hrustljav zavitek iz krompirja in čebule je slastna ideja za hitro in enostavno kosilo, večerjo ali malico za na pot.

SESTAVINE:

  • 500 g listov vlečenega testa za burek
  • 1 kg krompirja
  • 2 veliki čebuli
  • 2 stroka česna
  • paprika v prahu, po okusu
  • 2 dl kisle smetane (ali mleka)
  • maslo ali olje, po potrebi
  • sol in poper, po okusu

POSTOPEK:

Krompir olupimo, operemo in zrežemo na majhne kocke ali ga grobo naribamo. Na olju popražimo drobno sesekljano čebulo, da postekleni. Dodamo česen, ko zadiši, dodamo krompir, začinimo in vse skupaj med stalnim mešanjem pražimo cca. 10 minut. Potem testo list po list razprostremo, poškropimo z oljem, posujemo s pripravljenim krompirjevim nadevom in zavijemo v zvitke.

Zvitke zlagamo na pekač obložen s papirjem za peko.  Pečemo v pečici 30-40 minut pri 175 stopinjah. 10 min pred koncem pečenja zvitke prelijemo s kislo smetano (ali mlekom) in premažemo z maščobo.

Burek vzamemo iz pečice, pokrijemo s čistim servetom in pustimo pokrito približno 10 minut, da se zmehča.


NAJ TUDI VAŠ MALI KUHARSKI MOJSTER USTVARI ČISTO SVOJO KUHARSKO KNJIGO, KI GA BO CELO ŽIVLJENJE SPOMINJALA NA SLADKE TRENUTKE IZ OTROŠTVA.

error: Ta spletna stran in vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami.