Enostaven recept za čudovito čokoladno torto brez mlečnih izdelkov in z nizko vsebnostjo maščob.
Velikost modela: premer 22 cm
SESTAVINE:
BISKVIT
- 6 rumenjakov
- 180 g sladkorja
- 6 žlic tople vode
- 2 vanilijeva sladkorja
- 200 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška (približno 15 g)
- 3 žlice kakava v prahu
- sneg (beljaki)
- ščepec soli
ZA NAVLAŽITEV:
- marmelada / gosti sok / vegansko čokoladno mleko + rum
PREMAZ:
marmelada (jagodna / marelična)
ČOKOLADNA KREMA:
750 ml veganske sladke smetane za stepanje / strjenega polnomastnega kokosovega mleka
300 g temne / jedilne čokolade
POSTOPEK:
Najprej stepemo beljake s ščepcem soli in jim dodamo vanilijev sladkor.
V drugi posodi stepemo rumenjake s sladkorjem in toplo vodo. Primešamo jim kakav.
V to rjavo maso vmešamo sneg in na koncu presejano moko s pecilnim praškom. Med dodajanjem moke, mešamo.
Zmes prelijemo v tortni model (22 cm), ki smo ga premazali z maslom in obložili s peki papirjem (na ta način se peki papir lepo oprime modela.)
Pečemo na 170 – 175 stopinj, 30 – 45 minut.
Pustimo da se biskvit ohladi.
Za kremo segrejemo smetano (ali strnjeno polnomastno kokosovo mleko), jo odstavimo in ji dodamo na koščke nalomljeno čokolado. Mešamo toliko časa, da se čokolada stopi ter postavimo v hladilnik do jutra.
Zjutraj čokoladno kremo stepemo.
Biskvit za torto dvakrat prerežemo. Nato ga navlažimo z gostim sokom / razredčeno marmelado / čokoladno mleko z rumom. Vsako plast biskvita premažemo s čokoladno kremo. Plasti zložimo eno na drugo ter celo torto premažemo z marmelado in preostankom čokoladne kreme.
Po želji okrasimo ter torto postavimo v hladilnik, da se strdi (najbolje čez noč).