Lečina enolončnica s curryjem

 Enolončnica z lečo in z zelenjavo je zdrav, hranilen in okusen obrok, ki ga lahko skuhamo za malo denarja in za več dni vnaprej.

SESTAVINE:

  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 velika čebula, sesekljana
  • 1- 2 korenčka, narezana na kolobarje ali kocke
  • 3 stroki česna, strti
  • 2 čajni žlički curryja v prahu
  • 1 čajna žlička kurkume
  • 1 čajna žlička mlete kumine
  • 1 čajna žlička rdeče paprike v prahu
  • ¼ čajne žličke čilija, več ali manj po okusu
  • 5 – 6 skodelic zelenjavne jušne osnove / vode
  • 250 ml paradižnikove mezge
  • 1 skodelica suhe leče (rdeča / zelena / rjava)
  • 1 srednje velik krompir, olupljen in narezan na majhne koščke
  • šopek svežega kodrolistnatega ohrovta (ali špinače), nasekljanega
  • šopek sežega peteršilja, nasekljega
  • 1 čajna žlička soli ali več po okusu
  • poper, po okusu
  • 1 – 2 žliči limoninega soka, neobvezno

POSTOPEK:

Najprej v velikem loncu segrejemo 2 žlici olivnega olja. Dodamo 1 veliko sesekljano čebulo in 2 korenčka narezana na tanke kolobarje / kocke ter pražimo 3 minute.

Nato dodamo 3 stroke strtega česna, solimo in dodamo začimbe (curry v prahu, kurkuma, kumina, rdeča paprika v prahu) pražimo še eno minuto, pogosto premešamo.

Dodamo lečo, 5 skodelic zelenjavne jušne osnove, paradižnikovo mezgo in narezan krompir.

Pokrijemo s pokrovom, zavremo in napol pokrito kuhamo na srednjem ognju približno 30 minut ali dokler leča ni skuhana. Med kuho občasno premešamo in po potrebi dolivamo zelenjavno jušno osnovo / vodo.

Ko je lečina enolončnica kuhana, primešamo sesekljan kodrolistnati ohrovt in peteršilj. Preverimo okus in po potrebi dodamo sol ali začimbe. Enolončnico lahko po želji pokapamo še z limoninim sokom. Pa dober tek!

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE

NE ZAMUDITE PRILOŽNOSTI: -5% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE KNJIGE IN ZVEZKE

X