Najboljša vroča čokolada

Za še slajše skupne spomine… Razveselite svoje najmlajše člane družine pa tudi malo večje z odlično domačo vročo čokolado.

SESTAVINE:

  • 0,5 l ovsenega mleka (ali katerega koli drugega mleka)
  • 50 g temne čokolade
  • ½ vrečke čokoladnega pudinga
  • 1 velika žlica kakava v prahu
  • 2 veliki žlici kokosovega sladkorja
  • malo cimeta
  • Dodatki (po želji): sladka smetana za stepanje, naribana čokolada za posip, marshmallow penice, itd.

 

POSTOPEK:

  1. Sladko smetano damo v posodo in stepemo z električnim mešalnikom ter postavimo v hladilnik.
  2. Prašek za puding, sladkor, cimet in kakav stresemo v manjšo posodo in dobro zmešamo z malo hladnega mleka.
  3. V kozici zavremo mleko in ga odstavimo, potem vmešamo pripravljeno zmes in nalomljeno temno čokolado. Znova pristavimo in mešamo 2 do 3 minute, da se čokolada stopi in zmes zgosti.
  4. Vročo čokolado zlijemo v skodelice, počakamo minuto, dodamo stepeno sladko smetano in potresemo z naribano čokolado.

Nekaj odličnih in zdravih dodatkov, s katerimi vroči čokoladi dodamo okus in hranilne snovi: domača nutella brez sladkorja, kakovostno arašidovo maslo, domače lešnikovo maslo, mandljevo maslo; itd.

VIR: recept iz naših KUHARSKO-SPOMINSKIH KNJIG ZA OTROKE


PODARITE OTROKU UNIKATNO DARILO – ČUDOVIT SPOMIN NA SKUPNE TRENUTKE V KUHINJI!

 

 

 

 

Leave a reply

-10% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE ZVEZKE IN KUHARSKO-SPOMINSKE KNJIGE

X