Polnozrnate palačinke s piščancem in zelenjavo

Slane palačinke so super, ker jih lahko vsakič malo drugače nadevamo in tako dobimo povsem drugačen obrok. Tokrat vam predstvlajmo odlične polnozrnate palačinke s piščancem in zelenjavo, ki jih posujemo z naribanim sirom, za nekaj minut postavimo v pečico in že je okusen ter nasiten obrok pred nami.

SESTAVINE:

6 – 8 slanih polnozrnatih palačink RECEPT TUKAJ

NADEV:

  • 300 g piščančjih prsi
  • 1 čebula
  • 1 zelena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 1 konzerva koruze
  • 1,5 dl paradižnikove mezge
  • 2 žlici kisle smetane
  • sol, poper
  • origano, čili, mleta rdeča paprika
  • olivno olje
  • 50 g naribanega sira

POSTOPEK:

Pripravimo testo in v ponvi spečemo palačinke iz polnozrnate moke. RECEPT TUKAJ

Piščančje meso narežemo na majhne koščke. Čebulo sesekljamo. Papriko narežemo na trakove. 

V ponvi segrejemo približno eno žlico olivnega olja, nato dodamo koščke piščančjega fileja in ga pražimo, dokler ne izgubi rožnate barve. Zatem dodamo čebulo in še malo popražimo. Ko čebula porumeni, dodamo narezano rdečo in zeleno papriko. Posolimo in dušimo, dokler se zelenjava ne omehča. Dodamo paradižnikovo mezgo, koruzo in kislo smetano ter začimbe. Vse skupaj premešamo in dušimo dokler se nadev ne zgosti.

Palačinke napolnimo z nadevom, jih zložimo v žepke in polagamo na s papirjem za peko obložen pekač. Posujemo jih z naribanim sirom in postavimo v pečico. Pečemo pri 180 stopinjah toliko časa, da se sir stopi.


 

error: Ta spletna stran in vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami.