Prebranac z rdečo papriko

Veganski prebranac obogaten z rdečo papriko in ajvarjem. Njam! 

SESTAVINE:

  • 500 g kuhanega fižola
  • 2 srednje veliki čebuli
  • 2 rdeči papriki
  • 2 žlici ajvarja
  • 3 dl paradižnikove mezge
  • 2 stroka česna
  • 2 čajni žlički mlete rdeče sladke paprike
  • 1/2 vrečke naravnih začimb za pasulj + 1 dl vode
  • čili
  • olivno olje

POSTOPEK:

  1. Čebulo nasekljamo na lističe in dobro prepražimo na olivnem olju, dodamo na trakove narezano rdečo papriko in tik pred koncem še strt česen. 
  2. V lončeni posodi ali pekaču zmešamo fižol in vse ostale sestavine. 
  3. Pečemo v pečici pri 200 stopinjah cca 45 – 60 minut.

Leave a reply

NE ZAMUDITE PRILOŽNOSTI: -5% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE KNJIGE IN ZVEZKE

X