Združili smo dve priljubljeni sladici – ruske kape, ki so prispevale izgled in hitre kokosove kocke z zdrobom, ki so prispevale sestavine, poenostavile postopek in skrajšale čas izdelave peciva. Rezultat so sladke zapeljivke, ki očarajo s čudovitim okusom in prikupnim videzom.
SESTAVINE:
BISKVIT:
- 2 jajci
- 100 g (kokosovega) sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 1 dl mleka
- 1 dl olja
- 130 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 20 g kakava v prahu
- ščepec soli
KREMA 1:
- 500 ml mleka
- 75 g sladkorja
- 10 g rumovega sladkorja
- 75 g pšeničnega zdroba
- 100 g kokosove moke
KREMA 2:
- 250 ml mleka
- 35 g sladkorja
- 10 g rumovega sladkorja
- 35 g pšeničnega zdroba
ČOKOLADNA GLAZURA:
- 100 g temne čokolade
- 50 g masla ali sladke smetane
DODATKI:
- kokosova moka (za valjanje)
- marmelada, za premaz (neobvezno)
- sladkorni srčki (dekoracija)
POSTOPEK:
V posodi za mešanje zmešamo vse sestavine za biskvit. Pekač (velikosti približno 25 x 20 cm) obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo polovice mase za biskvit.
Pečemo 20 minut v pečici ogreti na 160°C.
Medtem pripravimo KREMO 1: mleko zavremo, dodamo sladkor in pšenični zdrob. Med stalnim mešanjem kuhamo nekaj minut, da se zmes zgosti, nato dodamo kokos.
Po 20 minutah vzamemo biskvit iz pečice, čez vlijemo kremo in jo porazdelimo po celotnem biskvitu. Čez kremo vlijemo drugo polovico testa za biskvit in ga lepo poravnamo po celotni površini.
Pekač postavimo nazaj v pečico in pecivo pri enaki temperaturi pečemo še cca. 20 minut oz. dokler ni pečeno.
Pečeno pecivo vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi. Nato z okroglim modelom premera 5 cm izrežemo kroge.
Sledi priprava KREME 2: mleko zavremo, dodamo sladkor in pšenični zdrob. Med stalnim mešanjem kuhamo nekaj minut, da se zmes rahlo zgosti.
Še toplo kremo z nožem ali manjšo paletko nanesemo okoli stranic krogov ter premazan del povaljamo v kokosovi moki.
Opcijsko ruske kape po vrhu premažemo s tankim slojem marmelade.
Nad vodno kopeljo stopimo temno čokolado in ji dodamo maslo. Dobro premešamo, da dobimo gladek čokoladni preliv.
S pomočjo žlice ali lopatice na vrh ruskih kap nanesemo čokoladno glazuro.
Končane ruske kape postavimo za vsaj eno uro na hladno.
RECEPT iz knjige #Sladice
NAJBOLJŠE SLADICE SLOVENSKIH BLOGERJEV