Enostaven in slasten recept za rahle pirine mafine z marelicami. Njihova posebna oblika čebelic bo zagotovo očarala vse genaracije.
SESTAVINE:
(za 12 mafinov)
- 2 jajci
- 100 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 50 ml mleka / jogurta
- 50 ml olja
- 125 g pirine moke
- 6 g pecilnega praška
- ščepec soli
- 12 polovic marelic iz kompota
DEKORACIJA:
- čokolada za kuhanje
- mandljevi lističi
- bele in temne čokoladne kapljice
POSTOPEK:
Marelične polovice iz kompota odcedimo in osušimo s papirnatimi brisačkami.
Jajca in sladkor stepamo 10 minut, da zmes naraste. Dodamo olje in mleko / jogurt in mešamo do enotne mase.
Na koncu ročno vmešamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek in ščepec soli.
Pekač za mafine namastimo ali obložimo s papirnatimi posodicami za mafine. Z maso napolnimo 3/4 vsake posodice za mafine.
Postavimo v pečico segreto na 180 stopinj. Po 10 minutah mafine vzamemo iz pečice in na vsakega položimo 1 polovičko marelice. Mafine postavimo nazaj v pečico in pečemo še cca 5-10 minut.
Pečeni so, ko so zgoraj zlato rumeni.
Ohlajene mafine okrasimo po želji okrasimo s stopljeno čokolado, čokoladnimi kapljicami in mandljevimi lističi.
SPODBUDITE OTROKOVO LJUBEZEN DO KUHANJA IN USTVARJANJA S PERSONALIZIRANO KUHARSKO – SPOMINSKO KNJIGO!