Skalce

Skalce so preprosti in okusni domači piškoti, ki združujejo bogate okuse čokolade, orehov in rozin.

SESTAVINE:

  • 170 g margarine
  • 190 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 rumenjak
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 500 g moke
  • 2–3 žlice mleka
  • 80 g orehovih jedrc
  • 40 g jedilne čokolade
  • 40 g rozin (namočimo v 1–2 žlici ruma)
  • limonina lupinica ene bio limone
  • ščepec soli

POSTOPEK:

Priprava rozin:
Rozine damo v majhno posodo in jih namočimo v malo vode z dodatkom ruma. Pustimo jih stati, da vpijejo tekočino in postanejo mehke.

Mešanje osnovnih sestavin:
V večjo posodo damo margarino in sladkor. Penasto jih zmešamo z električnim mešalnikom. Dodamo jajci in rumenjak ter nadaljujemo z mešanjem, da dobimo enotno, puhasto zmes.

Dodajanje ostalih sestavin:
V zmes prilijemo mleko in naribano limonino lupinico. Nato dodamo grobo nasekljane orehe, grobo nasekljano čokolado in moko, ki smo ji prej primešali pecilni prašek in ščepec soli. Na koncu vmešamo še odcejene rozine. Vse skupaj rahlo premešamo.

Oblikovanje piškotov:
Pekač obložimo s papirjem za peko. Z žlico zajemamo testo in na pekač polagamo majhne, robate kupčke.

Peka:
Piškote pečemo v pečici, segreti na 180 °C, približno 15 minut, oziroma dokler rahlo ne porjavijo.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE

NE ZAMUDITE PRILOŽNOSTI: -5% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE KNJIGE IN ZVEZKE

X