Mehki, puhasti, rahlo sladki špinačno-bananini muffini, ki vsebujejo obilo vlaknin, vitaminov in mineralov. Okusen polnovreden zajtrk ali prigrizek, ki ga lahko vzameš tudi na pot.
SESTAVINE:
(za 12- 14 muffinov)
- 2 manjši zreli banani / 1 skodelica narezanih zrehil banan
- 60 – 75 g sveže špinače
- 4 žlice medu
- 1 žlička vaniljeve paste
- 3/4 skodelice mleka
- 2 žlici olivnega / kokosovega olja
- 2 jajci
- 1 skodelica ovsenih kosmičev
- 1 skodelica pirine moke
- 2 žlički sode bikarbone
- 1/8 žličke soli
- ščepec cimeta
DODATEK (neobvezno):
- čokoladne kapljice
POSTOPEK:
- Pečico segrejemo na 175°C. Moko zmešamo s šepcem soli in sodo bikarbono.
- Vse ostale sestavine damo v blender in zmiksamo v gladko zmes. Združimo mokro in suho mešanico in mešamo tako dolgo, da se suhe sestavine navlažijo. Na koncu po želji nežno vmešamo še čokoladne kapljice.
- Maso porazdelimo v modelčke za muffine. Napolnimo jih približno do 3/4. Pečemo 16-18 minut oz. tako dolgo, da bo zobotrebec, ki ga potegnemo iz sredine muffina, čist.
- Pečene muffine vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo.


IDEJA ZA DEKORACIJO – MAFIN ŽELVA: špinačno-bananin muffin, krema za muffine in masleni piškoti
