Sladki špinačni muffini z banano

Mehki, puhasti, rahlo sladki špinačno-bananini muffini, ki vsebujejo obilo vlaknin, vitaminov in mineralov. Okusen polnovreden zajtrk ali prigrizek, ki ga lahko vzameš tudi na pot.

SESTAVINE:

(za 12- 14 muffinov)

  • 2 manjši zreli banani / 1 skodelica narezanih zrehil banan
  • 60 – 75 g sveže špinače
  • 4 žlice medu
  • 1 žlička vaniljeve paste
  • 3/4 skodelice mleka
  • 2 žlici olivnega / kokosovega olja
  • 2 jajci
  • 1 skodelica ovsenih kosmičev
  • 1 skodelica pirine moke
  • 2 žlički sode bikarbone
  • 1/8 žličke soli
  • ščepec cimeta

DODATEK (neobvezno):

  • čokoladne kapljice

POSTOPEK:

  • Pečico segrejemo na 175°C. Moko zmešamo s šepcem soli in sodo bikarbono.
  • Vse ostale sestavine damo v blender in zmiksamo v gladko zmes. Združimo mokro in suho mešanico in mešamo tako dolgo, da se suhe sestavine navlažijo. Na koncu po želji nežno vmešamo še čokoladne kapljice.
  • Maso porazdelimo v modelčke za muffine. Napolnimo jih približno do 3/4. Pečemo 16-18 minut oz. tako dolgo, da bo zobotrebec, ki ga potegnemo iz sredine muffina, čist.
  • Pečene muffine vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo.

IDEJA ZA DEKORACIJO – MAFIN ŽELVA: špinačno-bananin muffin, krema za muffine in masleni piškoti