Veganske kremšnite v kozarcu

Enostaven in prikupen posladek iz kozarčka, ki bo razveselil male in velike sladkosnede.

SESTAVINE:

  • Vegansko listnato testo

Vanilijeva krema:

  • 250 ml riževega mleka
  • 150 ml rastlinske smetane za stepanje
  • 85 g instant vanilijevega pudinga (brez kuhanja – Dr.Oetker Galetta -1 minutni puding)
  • Dekoracija:
  • 100 ml rastlinske smetane za stepanje
  • suhe brusnice
  • zdrobljena kakavova zrna

 

POSTOPEK:

  1. Iz že razvaljanega listnatega testa izrežemo ušesa. Damo jih na pekač, prav tako damo na pekač preostalo testo.
  2. Listnato testo pečemo na 200°C, 8 – 10 minut, da se zlato-rjavo obarva.
  3. Medtem pripravimo vanilijevo kremo:  mleko vlijemo v mešalno posodo, dodamo smetano, instant prašek za puding in z mešalnikom temeljito mešamo dokler se krema ne zgosti.
  4. Posebaj stepemo 100 ml rastlinske smetane, ki jo bomo uporabili za dekoracijo.
  5. Ohlajeno pečeno testo nadrobimo na dno kozarca, s pomočjo dekorirne vrečke nabrizgamo vanilijevo kremo in stepeno sladko smetano. Na vrh dodamo par ušes iz listnatega testa ter kakavova zrna za oči in suhe brusnice za smrček.
  6. Kremšnite v kozarcu lahko postrežemo takoj.

POGLEJ SI VIDEO RECEPT:

 

Recept iz knjige

#sladice

NAJBOLJŠE SLADICE SLOVENSKIH BLOGERJEV

PRELISTAJ IN NAROČI

 

Leave a reply