Enostaven in prikupen posladek iz kozarčka, ki bo razveselil male in velike sladkosnede.
SESTAVINE:
- Vegansko listnato testo
Vanilijeva krema:
- 250 ml riževega mleka
- 150 ml rastlinske smetane za stepanje
- 85 g instant vanilijevega pudinga (brez kuhanja – Dr.Oetker Galetta -1 minutni puding)
- Dekoracija:
- 100 ml rastlinske smetane za stepanje
- suhe brusnice
- zdrobljena kakavova zrna
POSTOPEK:
- Iz že razvaljanega listnatega testa izrežemo ušesa. Damo jih na pekač, prav tako damo na pekač preostalo testo.
- Listnato testo pečemo na 200°C, 8 – 10 minut, da se zlato-rjavo obarva.
- Medtem pripravimo vanilijevo kremo: mleko vlijemo v mešalno posodo, dodamo smetano, instant prašek za puding in z mešalnikom temeljito mešamo dokler se krema ne zgosti.
- Posebaj stepemo 100 ml rastlinske smetane, ki jo bomo uporabili za dekoracijo.
- Ohlajeno pečeno testo nadrobimo na dno kozarca, s pomočjo dekorirne vrečke nabrizgamo vanilijevo kremo in stepeno sladko smetano. Na vrh dodamo par ušes iz listnatega testa ter kakavova zrna za oči in suhe brusnice za smrček.
- Kremšnite v kozarcu lahko postrežemo takoj.
POGLEJ SI VIDEO RECEPT:
Recept iz knjige
NAJBOLJŠE SLADICE SLOVENSKIH BLOGERJEV
Leave a reply