Veganske palačinke

Veganske palačinke (brez jajc in živalskega mleka) po tem receptu so resnično mehke, okusne in elastične, kot tiste klasične.

Preizkusite jih tudi sami, ne bo vam žal! 🙂

 

SESTAVINE:

(za cca 6 palačink)

1 skodelica moke (pšenične, ovsene, pirine, ajdove … )

4 žlice tapiokinega škroba / tapiokine moke

4 žlice krompirjevega / koruznega škroba

2 žlici mletih lanenih / chia semen (neobvezno)

1 1/2 skodelice toplega rastlinskega mleka

ščepec soli

1 žlica olja – vmešamo v maso (neobvezno)

1 1/2 žlice agavinega sirupa (neobvezno)

vanilija v prahu (neobvezno)

ščep kurkume – za barvo (neobvezno)

kokosova maščoba – za peko

POSTOPEK:

Vse sestavine damo v posodo in jih ročno ali z mešalnikom dobro zmešamo. Pazimo, da je testo gladko, brez grudic. Pri sobni temperaturi naj počiva vsaj  15 minut; še bolje več ur v hladilniku.

Ponev za peko palačink dobro segrejemo in v njejn za vsako palačinko posebej stopimo košček kokosove maščobe, na katero nalijemo testo. Med vlivanjem testa ponev obračamo, da se testo lepo razleze in so palačinke čim tanjše. Palačinko pri zmerni temperaturi pečemo toliko časa, da med stresanjem ponve po njej drsi, potem pa jo obrnemo in spečemo še na drugi strani.

Pečene palačinke sproti odlagamo na večji plitev krožnik, ki ga po vsaki odloženi palačinki pokrijemo s pokrovko.

Še tople palačinke ponudimo s poljubnim namazom ali nadevom.


SPODBUJAMO OTROŠKO KULINARIČNO USTVARJALNOST IN MEDSEBOJNO POVEZOVANJE

NAŠI ENOSTAVNI RECEPTI, omogočajo veliko svobodne kuharske ustvarjalnosti in razvijanje kreativnosti pri otrocih. Poigrajte se s predlaganimi dodatki, izboljšajte recept, vzemite samo del, idejo ali postopek in si ustvarite svojo unikatno verzijo jedi.

Da lepi trenutki in kuharske mojstrovine ne bodo utonile v pozabo, jih zapišite, narišite in fotografirajte ter ustvarite čisto svojo kuharsko – spominsko knjigo.

 

error: Ta spletna stran in vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami.