Najbolj enostavni in zdravi truflji – tri sestavine, brez maščob in 100 % veganski.
SESTAVINE:
(1 skodelica = 240 ml)
- 1 skodelica (80 g) nesladkanega kakava v prahu
- ¼ skodelice (60 ml) nesladkanega rastlinskega mleka z vaniljo
- ¼ skodelice (60 ml) agavinega sirupa / javorjevega sirupa / medu (za nevegansko različico)
NEOBVEZNO:
- Premazi: stopljena čokolada, sesekljani oreščki, kokos ipd.
- Dodatki: ščepec cimeta ali ¼ čajne žličke instant kave za bogatejši okus
POSTOPEK:
Priprava mase:
Najprej v manjšo skledo stresemo kakav v prahu. Na sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo mleko ter tekoče sladilo. Po želji dodamo še cimet ali instant kavo za bogatejši okus. Z vilico mešamo, dokler se vse ne poveže v gladko, gosto zmes. Mešamo, dokler ne izginejo vse grudice.
Hlajenje:
Skledo z maso postavimo v hladilnik za 30 minut, da se strdi in postane primerna za oblikovanje
Oblikovanje trufljev:
Ohlajeno maso zajemamo z žličko in iz nje oblikujemo približno 12 majhnih kroglic.
Okrasitev (po želji):
Če želimo, truflje obogatimo tako, da jih premažemo s stopljeno čokolado ali povaljamo v kakavu, kokosovi moki, sesekljanih oreščkih ali drugih dodatkih.
Hlajenje in shranjevanje:
Ko so truflji pripravljeni, jih prestavimo v nepredušno posodo in hranimo v hladilniku do postrežbe.
Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE