Zelenjavna omaka za ozimnico

Z zelenjavno omako za ozimnico boste vedno imeli pri roki kakovosten dodatek za vaše jedi. S svežimi paradižniki, papriko, korenčkom in peteršiljem je ta omaka odlična za izboljšanje okusov juh, testenin in rižot skozi celo leto. Enostavna priprava, odlični rezultati!

SESTAVINE:

  • 2,5 kg paradižnika
  • 500 g rdeče paprike
  • 500 g čebule
  • 500 g korenja
  • 150 g peteršilja
  • 250 ml olivnega olja
  • sol in poper, po okusu
  • česen v prahu, po okusu

POSTOPEK:

  1. Priprava čebule:
    Na treh žlicah olivnega olja nežno prepražimo sesekljano čebulo, dokler ne postane zlato rumena.
  2. Dodajanje paradižnika:
    K čebuli dodamo olupljene in na kocke narezane paradižnike. Kuhamo na srednji temperaturi približno 45 minut, da se paradižniki lepo zmehčajo in razpadejo.
  3. Priprava paprike in korenja:
    V mešalniku ali sekljalniku na drobno sesekljamo rdečo papriko in korenje.
  4. Kuhanje omake:
    Zmleto mešanico paprike in korenja dodamo k paradižnikovi osnovi. Omako nato solimo in popramo po okusu ter kuhamo še približno pol ure.
  5. Zaključni koraki:
    Na koncu vmešamo sesekljan peteršilj in preostalo olivno olje. Po želji dodamo še česen v prahu.
  6. Shranjevanje:
    Vročo omako previdno prelijemo v sterilizirane kozarce. Ko so kozarci zaprti, jih pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da se počasi ohladijo.

Uporaba:

Ta zelenjavna osnova je odlična za pripravo juh, omak za testenine, rižot in drugih jedi. Shranjena v steriliziranih kozarcih, se bo dolgo obdržala in bo vedno pri roki za hitro in okusno pripravo obrokov.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE