Z zelenjavno omako za ozimnico boste vedno imeli pri roki kakovosten dodatek za vaše jedi. S svežimi paradižniki, papriko, korenčkom in peteršiljem je ta omaka odlična za izboljšanje okusov juh, testenin in rižot skozi celo leto. Enostavna priprava, odlični rezultati!
SESTAVINE:
- 2,5 kg paradižnika
- 500 g rdeče paprike
- 500 g čebule
- 500 g korenja
- 150 g peteršilja
- 250 ml olivnega olja
- sol in poper, po okusu
- česen v prahu, po okusu
POSTOPEK:
- Priprava čebule:
Na treh žlicah olivnega olja nežno prepražimo sesekljano čebulo, dokler ne postane zlato rumena. - Dodajanje paradižnika:
K čebuli dodamo olupljene in na kocke narezane paradižnike. Kuhamo na srednji temperaturi približno 45 minut, da se paradižniki lepo zmehčajo in razpadejo. - Priprava paprike in korenja:
V mešalniku ali sekljalniku na drobno sesekljamo rdečo papriko in korenje. - Kuhanje omake:
Zmleto mešanico paprike in korenja dodamo k paradižnikovi osnovi. Omako nato solimo in popramo po okusu ter kuhamo še približno pol ure. - Zaključni koraki:
Na koncu vmešamo sesekljan peteršilj in preostalo olivno olje. Po želji dodamo še česen v prahu. - Shranjevanje:
Vročo omako previdno prelijemo v sterilizirane kozarce. Ko so kozarci zaprti, jih pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da se počasi ohladijo.
Uporaba:
Ta zelenjavna osnova je odlična za pripravo juh, omak za testenine, rižot in drugih jedi. Shranjena v steriliziranih kozarcih, se bo dolgo obdržala in bo vedno pri roki za hitro in okusno pripravo obrokov.
Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE