7 zabavnih iger, s katerimi boste otroka navdušili nad zdravo prehrano

Kako otroke prepričati, da jedo več sadja in zelenjave?
Če si vzamemo čas in otrokom zdrave sestavine predstavimo na zabaven in igriv način, je zelo verjetno, da bodo sadje in zelenjavo, ki so jo med igro spoznali, tudi z veseljam pojedili.

Poskusite naslednje:

  • igra ocenjevanja okusov – tri vrste zelenjave preizkušamo skupaj z otroci, ki jih ocenijo z zvednicami po svojem okusu.
  • igra ugibanja – otrokom prevežemo oči, damo jim poskusiti različno sadje in naj ugibajo, kaj so okusili, pojedli. Otroci lahko tudi opišejo hrano kot npr. sladko, grenko.
  • igra možnosti uporabe – otroci naj povedo, kaj vse lahko skuhamo in spečemo iz določenega sadja ali zelenjave.
  • igranje trgovine – naj otroci ustvarjo svojo trgovino v kateri sadje in zelenjavo razdelijo v skupine po barvi ali okusu in se poučijo o njihovih zdravilnih lastnostih.
  • igra sestavljanja zabavnih oblik iz sadja in zelenjave – nap.: sendvič v obliki pikapolonice, omleta z zelenjavo v obliki nasmejanega obraza… (veliko idej najdete na naši spletni strani v kategoriji recepti za otroke.)

  • Igra poišči svoj smuti – naredimo različne smutije iz sadja in zelenjave. Narišemo po dve enaki sličici sadja ali zelenjava, ki smo ga zmiksali v smuti. Po eno sličico nalepimo na kozarčke, ostale sličice damo v škatlico. Vsak otrok vzame iz škatlice eno sličico in si poišče svoj smuti.
  • zabavno fotografianje z sadjem in zelenjavo ter ustvajanje lastne kuharske knjige s priljubljenimi recepti.

Personalizirana otroška kuharska knjiga za zapisovanje receptov

Veliko užitkov pri skupnih kuhinjskih dogodivščinah vam želimo.


NAVDUŠITE OTROKE, DA SE VAM PRIDRUŽIJO V KUHINJI!

-10% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE ZVEZKE IN KUHARSKO-SPOMINSKE KNJIGE

X