Jabolčno – hruškova krostata

Enostavna sladica iz krhkega testa, zrelih hrušk in jabolk ter smetanovega preliva.

SESTAVINE:

Za krhko testo:

150 g bele / polnozrnate pirine moke

50 g sladkorja v prahu

1/2 žličke soli

1 jajce

100 g masla

Za oblogo:

3 kisla jabolka

3 hruške

sok 1 limone

200 g sladke smetane

1 rumenjak

1 zavitek vanilijevega sladkorja

POSTOPEK:

1. V skledo damo: 150 g moke, 50 g sladkorja v prahu, ½ žličke soli. Dodamo 1 jajce in 100 g na kocke narezanega hladnega masla. Z rokami na hitro zgnetemo v kepo. Zavijemo v folijo in damo za 30 min v hladilnik.

2. Olupimo 3 jabolka in 3 hruške. Narežemo na krhlje, pokapamo s sokom 1 limone.

3. Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač za pito (podolgovat / okrogel premera 24 cm) namastimo. Testo razvaljamo in položimo v pekač. Naredimo rob do polovice višine. Dno prebodemo z vilicami.

4. Krhlje jabolk in hrušk kot strešnike naložimo na testo. Pekač damo v pečico za 20 minut.

5. V skledi stepemo: 200 g sladke smetane, 1 rumenjak, 1 zavitek vaniljevega sladkorja.

6. Po 20 minutah peke vzamemo pekač iz pečice. Sadje prelijemo s smetanovim prelivom.

Krostato postavimo nazaj v pečico in jo pečemo še 20–25 minut.

7. Ko je jabolčno – hruškova krostata pečena, pustimo, da se malo ohladi. Narežemo jo na kose in postrežemo mlačno.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE