Enostavna sladica iz krhkega testa, zrelih hrušk in jabolk ter smetanovega preliva.
SESTAVINE:
Za krhko testo:
150 g bele / polnozrnate pirine moke
50 g sladkorja v prahu
1/2 žličke soli
1 jajce
100 g masla
Za oblogo:
3 kisla jabolka
3 hruške
sok 1 limone
200 g sladke smetane
1 rumenjak
1 zavitek vanilijevega sladkorja
POSTOPEK:
1. V skledo damo: 150 g moke, 50 g sladkorja v prahu, ½ žličke soli. Dodamo 1 jajce in 100 g na kocke narezanega hladnega masla. Z rokami na hitro zgnetemo v kepo. Zavijemo v folijo in damo za 30 min v hladilnik.
2. Olupimo 3 jabolka in 3 hruške. Narežemo na krhlje, pokapamo s sokom 1 limone.
3. Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač za pito (podolgovat / okrogel premera 24 cm) namastimo. Testo razvaljamo in položimo v pekač. Naredimo rob do polovice višine. Dno prebodemo z vilicami.
4. Krhlje jabolk in hrušk kot strešnike naložimo na testo. Pekač damo v pečico za 20 minut.
5. V skledi stepemo: 200 g sladke smetane, 1 rumenjak, 1 zavitek vaniljevega sladkorja.
6. Po 20 minutah peke vzamemo pekač iz pečice. Sadje prelijemo s smetanovim prelivom.
Krostato postavimo nazaj v pečico in jo pečemo še 20–25 minut.
7. Ko je jabolčno – hruškova krostata pečena, pustimo, da se malo ohladi. Narežemo jo na kose in postrežemo mlačno.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE
