Kremasta, izpolnjujoča in rahlo pikantna: ta juhica vas bo prijetno pogrela in nasitila.
SESTAVINE:
- 1 žlička oljčnega olja
- 1 srednja čebula, nasekljana
- 3 stroki strtega česna
- 1 rdeča paprika, nasekljana
- 1 srednje velik sladek krompir (narezan na 1 cm velike kocke)
- 1 pločevinka (800 ml) paradižnika, narezanega na kocke
- 1/3 skodelice arašidovega masla
- 4 skodelice zelenjavne jušne osnove
- čili v prahu, po okusu
- 1 žlička rdeče paprike v prahu
- 400 g kuhane čičerike
- 2 pesti narezanega listnatega ohrovta
- sol in poper, po okusu
- Dodatek: praženi arašidi, svež peteršilj
POSTOPEK:
V loncu na oljčnem olju prepražimo čebulo in česen. Dodamo papriko, sladki krompir in na kocke narezan paradižnik ter 5min pražimo na srednje visoki temperaturi. Solimo in popramo.
V manjši skledi razžvrkljamo arašidovo maslo in približno 2 dl zelenjavne juhe. Gladko mešanico dodamo zelenjavi, ter vse skupaj zalijemo s preostalo juho (8 dl). Dodamo čili in rdečo papriko v prahu. Lonec pokrijemo in kuhamo na srednje visoki temperaturi 10-20 min oz. dokler se sladki krompir ne zmehča.
Na koncu vmešamo še kuhano čičeriko in narezani ohrovt. Kuhamo dokler ohrovt ne uplahne. Po potrebi še dodatno solimo in popramo.
Serviramo v skodelicah in okrasimo s svežim peteršiljem in praženimi arašidi.
Kuha in fotografira: Petra Kavšek
Vir: prirejen recept iz knjige The Oh She Glows Cookbook : Over 100 Vegan Recipes to Glow from the Inside Out
Leave a reply