Afriška arašidova enolončnica

Kremasta, izpolnjujoča in rahlo pikantna: ta juhica vas bo prijetno pogrela in nasitila.

SESTAVINE:

  • 1 žlička oljčnega olja
  • 1 srednja čebula, nasekljana
  • 3 stroki strtega česna
  • 1 rdeča paprika, nasekljana
  • 1 srednje velik sladek krompir (narezan na 1 cm velike kocke)
  • 1 pločevinka (800 ml) paradižnika, narezanega na kocke
  • 1/3 skodelice arašidovega masla
  • 4 skodelice zelenjavne jušne osnove
  • čili v prahu, po okusu
  • 1 žlička rdeče paprike v prahu
  • 400 g kuhane čičerike
  • 2 pesti narezanega listnatega ohrovta
  • sol in poper, po okusu
  • Dodatek: praženi arašidi, svež peteršilj

POSTOPEK:

V loncu na oljčnem olju prepražimo čebulo in  česen. Dodamo papriko, sladki krompir in na kocke narezan paradižnik ter  5min pražimo na srednje visoki temperaturi. Solimo in popramo.

V manjši skledi razžvrkljamo arašidovo maslo in približno 2 dl zelenjavne juhe. Gladko mešanico dodamo zelenjavi, ter vse skupaj zalijemo s preostalo juho (8 dl). Dodamo čili in rdečo papriko v prahu. Lonec pokrijemo in kuhamo na srednje visoki temperaturi 10-20 min oz. dokler se sladki krompir ne zmehča.

Na koncu vmešamo še kuhano čičeriko in narezani ohrovt. Kuhamo dokler ohrovt ne uplahne. Po potrebi še dodatno solimo in popramo.

Serviramo v skodelicah in okrasimo s svežim peteršiljem in praženimi arašidi.

 

Kuha in fotografira: Petra Kavšek

Vir: prirejen recept iz knjige The Oh She Glows Cookbook : Over 100 Vegan Recipes to Glow from the Inside Out


 

 

Leave a reply