Ajdov smoothie z jabolki in jogurtom

Kremast in gost smuti iz ajdove kaše je odlična, hitra in hranljiva možnost za zdrav zajtrk ali malico.

SESTAVINE:

(za 2 osebi)

  • 1 skodelica ajdove kaše (kuhane ali predhodno namočene čez noč in odcejene)
  • 1 skodelica dušenih jabolk s cimetom
  • 3/4 – 1 skodelica mleka (navadno / rastlinsko)
  • agavin sirup, po okusu (neobvezno)

DODATEK:

Jogurt (navaden / kokosov)

POSTOPEK:

Jabolka olupimo in narežemo na lističe. Damo jih v kozico, prilijemo nekaj žlic vode. Dušimo približno 15-20 minut, vmes mešamo. Odstavimo, dodamo cimet, sladkamo po okusu in ohladimo.

Predhodno kuhano ali namočeno ajdovo kašo pred uporabo dobro speremo z vodo in odcedimo.

Vse sestavine (razen jogurta) damo v mešalnik in zmeljemo v gladek smoothie. Nalijemo ga do 2/3 višine servirnega kozareca, dodamo nekaj žlic jogurta ter kozarec do vrha napolnimo s smoothie-jem.

Ajdov smoothie po želji okrasimo z dušenimi jabolki in dodatki po izbiri ter takoj postrežemo.


PODARITE OTROKU UNIKATNO DARILO – ČUDOVIT SPOMIN NA SKUPNE TRENUTKE V KUHINJI!