Ajdovi njoki s proseno kašo

Zdravi veganski brezglutenski njoki iz ajdove moke in prosene kaše.

SESTAVINE:

  • 2 skodelici kuhane prosene kaše
  • 1 1/2 skodelice ajdove moke
  • ščepec soli, ali po okusu

POSTOPEK:

Testo pripravimo v multipraktiku, v katerega stresemo kuhano, dobro odcejeno proseno kašo in počasi dodajamo moko in sol. Mešamo, da dobimo gladko testo.

Testo damo na pomokano površino in ga razdelimo na štiri dele. Iz vsakega dela oblikujemo podolgovat svaljk in ga z nožem narežemo na njoke. Po želji naredimo na njoke vzorec z vilico. Njoke polagamo na pomokan pladenj in pri tem pazimo, da se ne dotikajo in zlepijo skupaj. Postopek ponavljamo dokler nam ne zmanjka testa. Ajdove njoke kuhamo v osoljenem kropu, dokler ne priplavajo na površje.

Ponudimo z različnimi omakami.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE