Zelo sočen, slasten in zdrav bananin kruh iz kokosove moke, ki si ga lahko privoščimo brez kančka slabe vesti. Saj vsebuje malo sladkorja, je brez glutena, mlečnih izdelkov in maščobe. Odličen tako za zajtrk, večerjo ali malico kot tudi za sladico.
SESTAVINE:
- 4 zelo zrele banane
- 4 velika jajca
- 1 žlica medu / agavinega sirupa, lahko tudi več po okusu
- 1 žlička vanilijeve arome
- 90 g fino mlete razmaščene kokosove moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 žlička cimeta
- ščepec soli
POSTOPEK:
Pečico segrejemo na 175 stopinj. Mokre sestavine gladko zmeljemo v blenderju. V večji skledi zmešamo suhe sestavine. Suhim sestavinam prilijemo mešanico mokrih sestavin in dobro zmešamo. Maso previdno nadevamo v pekač za kruh, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo 45 minut. Po tem času naredimo test z zobotrebcem, ki ga zapičimo v sredino kruha. Če je izvlečen zobotrebec čist, je bananin kruh pečen.
Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE