Bezgov kolač z medom

S svežimi aromami pomladi in naravno sladkostjo medu bo ta kolač z bezgovimi cvetovi zagotovo navdušil vaše brbončice. Uživajte v pripravi in okušanju te edinstvene sladice.

SESTAVINE:

  • 2 jajci
  • 100 g medu
  • 125 g zmehčanega masla
  • 2 žlici bezgvega sirupa*
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 50 g svežih bezgovih cvetov
  • 220 g moke
  • 140 ml mleka
  • 2 žlički pecilnega praska

BEZGOV SLADKORNI LED:

POSTOPEK:

Penasto vmešamo maslo, jajci, med in vanilijev sladkor. Postopoma dodajamo še bezgov sirup.

V maso presejemo polovico moke s pecilnim praškom, dodamo polovico mleka, dobro premešamo ter dodamo še preostalo moko in mleko. V maso narahlo vmešamo nastrižene bezgove cvetove. Zmes damo v pomaščen model, ki ga postavimo v pečico, segreto na 170 stopinj. Pečemo od 40 do 50 minut. Pečen kolač vzamemo iz pečice, ga pustimo, da se ohladi, nato ga vzamemo iz modela.

Pripravimo bezgov sladkorni led. V skodelici zmešamo sladkor v prahu z bezgovim sirupom in limonovim sokom. Dobimo gosto zmes, ki jo prelijemo po kolaču. Ko se led strdi, lahko kolač ponudimo.

*OPOMBA: Recept za domač bezgov sirup najdete na povezavi: Bezgov sirup z medom


ŠTEVILNE OKUSNE RECEPTE ZA JEDI Z BEZGOM NAJDETE V KUHARICI GOZDNA KUHINJA: