Browniji z medvedki

Naredite Valentinovo še posebaj sladko z našimi browniji okrašenimi s simpatičnimi medvedki in srčki iz marcipana. Da bo priprava enostavna in zabavna, smo za vas pripravili vodič s fotografijami in navodili za izdelavo.

SESTAVINE:

BROWNIJI:

(za pekač 20 x 20 cm)

  • 115 g temne čokolade, sesekljane
  • 85 g nesoljenega masla
  • 120 g rjavega sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 70 g večnamenske moke
  • 20 g kakava v prahu
  • ½ žličke soli
  • ½ žličke instant kave, neobvezno
  • 1 pest orehov, grobo sesekljanih, neobvezno

OVSENI PIŠKOTI MEDVEDKI:

(za cca 10 piškotov)

  • 60 g moke
  • 50 g ovsenih kosmičev
  • 40 g rjavega sladkorja
  • ščepec soli
  • 2 žlički metih lanenih semen
  • 5 žličk vode
  • 60 g masla, stopljenega

DEKORACIJA ZA PIŠKOTE:

  • bela in temna čokolada
  • roza marcipan

ČOKOLADNI PRELIV:

  • 1/4 skodelice temne čokolade, drobno sesekljane
  • 1/4 skodelice smetane

POSTOPEK:

BROWNIJI:

Pečico segrejemo na 180°C. Kvadratni pekač velikosti 20 x 20 cm namastimo ali obložimo s papirjem za peko.
Čokolado in maslo raztopimo nad soparo.  Stopljeni sestavini premešamo, da se povežeta, odstavimo z ognja in pustimo, da se mešanica popolnoma ohladi.
Medtem ko čakamo, da se čokoladna zmes ohladi, v veliki skledi penasto umešamo jajci in sladkor.
Jajčni mešanici primešamo ohlajeno čokolado, presejano moko, kakav v prahu, instant kavo, vanilijev ekstrakt in sol. Po želji dodoamo še sesekljane orehe.
Vlijemo v pekač in pečemo približno 20 minut.  Pečene brownije pustimo na pekaču, da se popolnoma ohladijo.

OVSENI PIŠKOTI MEDVEDKI:

V majhni skodelici zmešamo mleta semena in vodo. Premešamo in pustimo stati 15 min. V majhni skledi zmešamo moko, ovsene kosmiče, namočena lanena semena, sladkor in sol. Prilijemo stopljeno maslo ter mešamo, da se sestavine povežejo. Iz piškotne mase oblikujemo medvedke:

Oblikovane piškote medvedke položimo na pekač obložen s papirjem za peko. Piškote pečemo pri 160°C približno 25 minut.

Pečene piškote pustimo, da se ohladijo. Medtem posodici nad paro stopimo koščke bele čokolade.

S stopljeno belo čokolado vsakemu medvedku narišemo gobček. Pustimo, da se bela čokolada strdi. Medtem v posodici nad paro stopimo koščke temne čokolade.

S stopljeno temno čokolado vsakemu medvedku narišemo smrček in oči.

Marcipan razvaljamo na peki papirju in izrežemo srčke.

Pripravimo ČOKOLADNI PRELIV:
Čokolado grobo nasekljamo.
V kozici na srednje nizki temperaturi segrejemo smetano – smetana ne sme zavreti. Vroči smetani dodamo koščke čokolade.
Mešanico pustimo stati 3 minute, nato z metlico zmešamo do gladkega.

Ohlajene brownije narežemo na kvadratke.

Na sredino vsakega brawnija nanesemo čokoladni preliv.

Brownije obložimo s piškoti medvedki in marcipanovimi srčki.

 Zapakiramo v darilno škatlo in darilo je nared za obdarovanje.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE