Bučkini polpeti

SESTAVINE:

  • 300 – 400 g naribanih bučk, sol
  • 50 g  naribanega sira

Testo:

  • 2 jajci
  • 2 žlici drobtin
  • 2 žlici moke
  • sol
  • 2 stroka drobno sesekljanega česna
  • pest sesekljanega peteršilja
  • poper
  • 4-5 žlic olivnega  olja,  za peko

POSTOPEK:

  1. Bučke drobno naribamo, posolimo in premešamo. Pustimo stati, da spustijo vodo.
  2. Zmešamo sestavine za testo in pustimo stati 15 minut. Nato dodamo ožete bučke in nariban sir.
  3. V ponvi segrejemo olje. S pomaščeno žlico zajemamo testo in ga polagamo v ponev. Počasi zapečemo z obeh strani. 
  4. Postrežemo z omako iz kisle smetane.

NAJ TUDI VAŠ MALI KUHARSKI MOJSTER USTVARI ČISTO SVOJO KUHARSKO KNJIGO, KI GA BO CELO ŽIVLJENJE SPOMINJALA NA SLADKE TRENUTKE IZ OTROŠTVA.

-10% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE ZVEZKE IN KUHARSKO-SPOMINSKE KNJIGE

X