SESTAVINE:
- 300 – 400 g naribanih bučk, sol
- 50 g naribanega sira
Testo:
- 2 jajci
- 2 žlici drobtin
- 2 žlici moke
- sol
- 2 stroka drobno sesekljanega česna
- pest sesekljanega peteršilja
- poper
- 4-5 žlic olivnega olja, za peko
POSTOPEK:
- Bučke drobno naribamo, posolimo in premešamo. Pustimo stati, da spustijo vodo.
- Zmešamo sestavine za testo in pustimo stati 15 minut. Nato dodamo ožete bučke in nariban sir.
- V ponvi segrejemo olje. S pomaščeno žlico zajemamo testo in ga polagamo v ponev. Počasi zapečemo z obeh strani.
- Postrežemo z omako iz kisle smetane.
NAJ TUDI VAŠ MALI KUHARSKI MOJSTER USTVARI ČISTO SVOJO KUHARSKO KNJIGO, KI GA BO CELO ŽIVLJENJE SPOMINJALA NA SLADKE TRENUTKE IZ OTROŠTVA.