Vsestransko uporabna maslena mešanica s sesekljnimi čemaževimi listi, ki vas bo navdušila s svojo preprosto in hitro pripravo ter odličnim okusom. Čemaževo maslo mažemo na sveže pečen kruh ali na popečene kruhke. Lahko ga uporabljamo kot dodatek jedem z žara, mesnim, ribjim in zelenjavnim jedem, kot dodatek omakam in juham.
SESTAVINE:
- 250 g zmehčanega masla
- 50 g čemaževih listov (lahko uporabimo tudi sesekljan zamrznjen čemaž)
- 1 žlička soli
- 1/2 žličke mlete rdeče paprike
POSTOPEK:
Čemaževe liste temeljito operemo, osušimo, jih damo v sesekljalnik ter sesekljamo. Dodamo ostale sestavine in jih gladko razmešamo. Čemaževo maslo shranimo v plastično posodo ali pa ga na kosu prozorne folije oblikujemo v svaljek (s premerom pribl. 3 cm) in ovijemo v folijo. Shranimo v hladilniku ali zamrznemo.
Rok uporabnosti čemaževaga masla, ki ga hranimo v hladilniku je enak zapisanemu roku trajanja masla s katerim ga pripravimo.
Če pa čemaževo maslo zamrznemo, mu rok uporabnosti podaljšamo za 3 mesece.
ŠTEVILNE OKUSNE RECEPTE ZA JEDI S ČEMAŽEM NAJDETE V KUHARICI GOZDNA KUHINJA:
