Čokoladni piškoti s čokoladnim nadevom

Čokoladno piškoti polnjeni s čokolado, so hrustljavi, krhki in bogatega okusa.  Otroci jih obožujejo, še posebaj, če jih z malo domišljije še dodatno okrasimo.

SESTAVINE:

Testo:

  • 260 g moke (170 g mehke moke, 90 g ostre / riževe moke)
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 125 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 vrečki vaniljevega sladkorja
  • 1 jajce
  • 5 žlic kakava v prahu
  • 3 žlice sladke/kisle smetane ali mleka
  • ščepec cimeta

Nadev:

  • 100 g temne čokolade
  • 0,8 dl sladke smetane

Dekoracija:

  • sladkorni led
  • sladkorni okraski

POSTOPEK:

  1. Moko skupaj s pecilnim praškom presejemo v skledo za mešanje. Dodamo ščepec soli in maslo v majhnih koščkih. Moko in maslo drobimo s prsti, dokler ni mešanica podobna velikim drobtinam.
  2. V skledo dodamo sladkor, kakav, cimet, jajce in smetano nato mešanico nekoliko pregnetemo, da dobimo veliko kroglo.
  3. Testo zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik za eno do dve uri.
  4. Nato testo razvaljamo na cca 2 mm debelo med dvema peki papirjema ali na rahlo pomokani površini. Z modelčki izrežemo poljubne oblike. Polovici piškotov izrežemo še luknjice.
  5. Izrezano testo polagamo na s peki papirjem obložen pekač in jih pečemo 7-10 minut na 180 stopinj.
  6. Pustimo, da se piškoti ohladijo na rešetki.
  7. Medtem pripravimo čokoladni nadev:​​Sladko smetano pristavimo in segrejemo pod vrelišče. Odstavimo in pustimo stati 2 do 3 minute, da se nekoliko ohladi. Nato ji primešamo na koščke narezano čokolado; mešamo, da se čokolada povsem stopi.
  8. Čokoladno kremo predenemo v brizgalno vrečko in jo nanesemo na ohlajene piškote brez luknjice. Prekrijemo jih s piškoti z luknjico in narahlo pritisnemo skupaj.
  9. Če želimo piškote še dodatno okrasiti, to storimo s sladkornim ledom in okraski.


NAJ TUDI VAŠ MALI KUHARSKI MOJSTER USTVARI ČISTO SVOJO KUHARSKO KNJIGO!

error: Ta spletna stran in vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami.