Čokoladno piškoti polnjeni s čokolado, so hrustljavi, krhki in bogatega okusa. Otroci jih obožujejo, še posebaj, če jih z malo domišljije še dodatno okrasimo.
SESTAVINE:
Testo:
- 260 g moke (170 g mehke moke, 90 g ostre / riževe moke)
- 1 žlička pecilnega praška
- ščepec soli
- 125 g masla
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 vrečki vaniljevega sladkorja
- 1 jajce
- 5 žlic kakava v prahu
- 3 žlice sladke/kisle smetane ali mleka
- ščepec cimeta
Nadev:
- 100 g temne čokolade
- 0,8 dl sladke smetane
Dekoracija:
- sladkorni led
- sladkorni okraski
POSTOPEK:
- Moko skupaj s pecilnim praškom presejemo v skledo za mešanje. Dodamo ščepec soli in maslo v majhnih koščkih. Moko in maslo drobimo s prsti, dokler ni mešanica podobna velikim drobtinam.
- V skledo dodamo sladkor, kakav, cimet, jajce in smetano nato mešanico nekoliko pregnetemo, da dobimo veliko kroglo.
- Testo zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik za eno do dve uri.
- Nato testo razvaljamo na cca 2 mm debelo med dvema peki papirjema ali na rahlo pomokani površini. Z modelčki izrežemo poljubne oblike. Polovici piškotov izrežemo še luknjice.
-
Izrezano testo polagamo na s peki papirjem obložen pekač in jih pečemo 7-10 minut na 180 stopinj.
-
Pustimo, da se piškoti ohladijo na rešetki.
- Medtem pripravimo čokoladni nadev:Sladko smetano pristavimo in segrejemo pod vrelišče. Odstavimo in pustimo stati 2 do 3 minute, da se nekoliko ohladi. Nato ji primešamo na koščke narezano čokolado; mešamo, da se čokolada povsem stopi.
- Čokoladno kremo predenemo v brizgalno vrečko in jo nanesemo na ohlajene piškote brez luknjice. Prekrijemo jih s piškoti z luknjico in narahlo pritisnemo skupaj.
- Če želimo piškote še dodatno okrasiti, to storimo s sladkornim ledom in okraski.
NAJ TUDI VAŠ MALI KUHARSKI MOJSTER USTVARI ČISTO SVOJO KUHARSKO KNJIGO!