To datljevo pecivo je čudovito sočno in naravno sladko – brez dodanega sladkorja. Vso sladkobo mu dajejo le datlji, ki poskrbijo za bogat okus in mehko teksturo. Idealno za sladico ali popoldansko razvajanje – brez slabe vesti.
SESTAVINE:
1 skodelica = 240 ml
- 2 skodelici (približno 250 g) izkoščičenih medjool datljev
- 1 ¼ skodelice vročega mleka
- 1 ¼ skodelice moke (pirina / bela pšenična)
- ½ žličke pecilnega praška
- ½ žličke sode bikarbone
- ¼ žličke soli
- 2 veliki jajci
- ⅔ skodelice kokosovega ali olivnega olja
- 1 žlička vaniljevega ekstrakta
- nekaj žlic datljevega sirupa za preliv
POSTOPEK:
Vzamemo izkoščičene datlje, jih prelijemo z vročim mlekom in pustimo stati 1 uro.
Segrejemo pečico na 175 °C. Pripravimo pekač (okrogel premera 23 cm) – namastimo ali obložimo s peki papirjem.
Zmiksamo datlje z mlekom. Dodamo jajca, olje, vaniljo in še enkrat na kratko zmiksamo.
Zmešamo moko, pecilni prašek, sodo in sol.
Zlijemo mokro maso k suhim sestavinam in premešamo z lopatko.
Prelijemo v pekač in pečemo 30–35 minut.
Ohladimo 20 minut, obrnemo iz pekača in odstranimo papir.
Prelijemo s datljevim sirupom in postrežemo toplo ali hladno.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE
