Dateljev kolač brez sladkorja

To datljevo pecivo je čudovito sočno in naravno sladko – brez dodanega sladkorja. Vso sladkobo mu dajejo le datlji, ki poskrbijo za bogat okus in mehko teksturo. Idealno za sladico ali popoldansko razvajanje – brez slabe vesti.

SESTAVINE:

1 skodelica = 240 ml

  • 2 skodelici (približno 250 g) izkoščičenih medjool datljev
  • 1 ¼ skodelice vročega mleka
  • 1 ¼ skodelice moke (pirina / bela pšenična)
  • ½ žličke pecilnega praška
  • ½ žličke sode bikarbone
  • ¼ žličke soli
  • 2 veliki jajci
  • ⅔ skodelice kokosovega ali olivnega olja
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • nekaj žlic datljevega sirupa za preliv

POSTOPEK:

Vzamemo izkoščičene datlje, jih prelijemo z vročim mlekom in pustimo stati 1 uro.

Segrejemo pečico na 175 °C. Pripravimo pekač (okrogel premera 23 cm) – namastimo ali obložimo s peki papirjem.

Zmiksamo datlje z mlekom. Dodamo jajca, olje, vaniljo in še enkrat na kratko zmiksamo.

Zmešamo moko, pecilni prašek, sodo in sol.

Zlijemo mokro maso k suhim sestavinam in premešamo z lopatko.

Prelijemo v pekač in pečemo 30–35 minut.

Ohladimo 20 minut, obrnemo iz pekača in odstranimo papir.

Prelijemo s datljevim sirupom in postrežemo toplo ali hladno.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE