Dvobarvni čokoladni namaz iz bučnih semen

Slastna kombinacija bučnih semen in čokolade v obliki zdrave, domače “Viki kreme”. Namaz se odlično prileže na kosu kruha, na palačinkah ali na krekerjih in grisinih.

SESTAVINE:

  • 2 skodelici bučnih semen
  • 1-2 žlici bučnega / kokosovega olja
  • 2 skodelici datljev (predhodno namočenih vsaj 6 ur in odcejenih)
  • 1/4 žličke soli
  • 1/2 žlice vaniljevega ekstrakta
  • 1/2 skodelice mleka (navadno, rastlinsko)
  • 2 žlici kakava v prahu

POSTOPEK:

Bučna semena razporedimo po pekaču, ki smo ga prekrili s peki papirjem. Pekač damo v pečico za 10 minut na 150 stopinj. Nato počakamo, da se bučna semena nekoliko ohladijo.

Pražena bučna semena stresemo v multipraktik in mešamo dokler ne nastane drobljiva zmes (približno 1 minuto). Dodamo malo olja in zopet mešamo 2 do 3 minute. Vmes mešanje nekajkrat ustavimo in postrgamo maso s sten multipraktika. Nato dodamo vse ostale sestavine, razen kakava v prahu, in mešamo do gladke teksture.

Narejeno maso razdelimo na dva dela.

Eno polovico mase pustimo v mutipraktiku in ji dodamo 2 žlici kakava v prahu. Ponovno mešamo do gladke teksture. Obe kremi nadevamo v steklen kozarček za vlaganje, zapremo in damo za  nekaj ur v hladilnik. Domača bučna “Viki krema” je pripravljena.

RECEPT IN FOTO: Petra Kavšek, The Foodie


PODARITE OTROKU UNIKATNO DARILO – ČUDOVIT SPOMIN NA SKUPNE TRENUTKE V KUHINJI!