Slastna kombinacija bučnih semen in čokolade v obliki zdrave, domače “Viki kreme”. Namaz se odlično prileže na kosu kruha, na palačinkah ali na krekerjih in grisinih.
SESTAVINE:
- 2 skodelici bučnih semen
- 1-2 žlici bučnega / kokosovega olja
- 2 skodelici datljev (predhodno namočenih vsaj 6 ur in odcejenih)
- 1/4 žličke soli
- 1/2 žlice vaniljevega ekstrakta
- 1/2 skodelice mleka (navadno, rastlinsko)
- 2 žlici kakava v prahu
POSTOPEK:
Bučna semena razporedimo po pekaču, ki smo ga prekrili s peki papirjem. Pekač damo v pečico za 10 minut na 150 stopinj. Nato počakamo, da se bučna semena nekoliko ohladijo.
Pražena bučna semena stresemo v multipraktik in mešamo dokler ne nastane drobljiva zmes (približno 1 minuto). Dodamo malo olja in zopet mešamo 2 do 3 minute. Vmes mešanje nekajkrat ustavimo in postrgamo maso s sten multipraktika. Nato dodamo vse ostale sestavine, razen kakava v prahu, in mešamo do gladke teksture.
Narejeno maso razdelimo na dva dela.
Eno polovico mase pustimo v mutipraktiku in ji dodamo 2 žlici kakava v prahu. Ponovno mešamo do gladke teksture. Obe kremi nadevamo v steklen kozarček za vlaganje, zapremo in damo za nekaj ur v hladilnik. Domača bučna “Viki krema” je pripravljena.
RECEPT IN FOTO: Petra Kavšek, The Foodie
PODARITE OTROKU UNIKATNO DARILO – ČUDOVIT SPOMIN NA SKUPNE TRENUTKE V KUHINJI!