Enostaven cheesecake z jagodami (brez peke)

Preprost in okusen cheesecake z jagodno marmelado in svežimi jagodami.

SESTAVINE:

(za manjši pekač, premer cca 18 – 20 cm)

PIŠKOTNA PODLAGA:

  • 130 g maslenih piškotiov (npr. Albert keksi)
  • 55 g masla
  • 2 – 3 žlice mleka
  • 1/8 žličke soli

CHEESECAKE KREMA:

  • 340 g skute / kremnega sira
  • 90 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička vaniljeve paste
  • 250 g kisle smetane / grškega jogurta
  • 150 ml rastlinske sladke smetane za stepanje

PRELIV:

  • 1 skodelica jagodne marmelade
  • 2 žlici vode
  • 1 žlica limoninega soka

DEKORACIJA:

  • sveže jagode

POSTOPEK:

Pekač obložimo s papirjem za peko (pekač lahko predhodno premažemo s kokosovim oljem – na ta način se bo papir lepo oprijel stranic pekača).

PIŠKOTNA PODLAGA:

V sekljalniku dobro zmeljemo maslene piškote, ki jih pretresemo v posodo. Maslo stopimo in ga prilijemo k zmletim piškotom, dodamo mleko in sol ter dobro premešamo. Pripravljeno drobtinasto testo stresemo na pekač, ga čvrsto pritisnemo na dno in postavimo na hladno.

CHEESECAKE KREMA:

V skledo damo skuto in sladkor v prahu ter približno 3 minute stepamo z električnim mešalnikom, da dobimo enotno zmes. Dodamo vaniljo in kislo smetano ter nadaljujemo s stepanjem še približno 30 sekund. V drugi posodi stepemo dobro ohlajeno sladko smetano, ki jo nato z metlico ročno primešamo mešanici skute in kisle smetane.

Pekač s piškotnim dnom vzamemo iz hladilnika in čez enakomerno razporedimo cheesecake kremo. Vse skupaj postavimo nazaj v hladilnik za približno 6 ur (ali čez noč).

PRELIV:

Jagodno marmelado, vodo in limonin sok združimo v majhni kozici.

Mešanico postavimo na štedilnik in segrejemo na srednji temperaturi.

Med občasnim mešanjem segrevamo, dokler se marmelada popolnoma ne raztopi in postane gladka.

Ko je preliv pripravljen, ga odstranimo s štedilnika in pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.

Preliv enakomerno prelijemo po vrhu torte.

Cheesecake postavimo v hladilniku, da se preliv strdi.

POSTREŽBA:

Ko je cheesecake popolnoma ohlajen in strjen, ga previdno odstranimo iz modela za torto ter postrežemo s svežimi jagodami.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE